Redacción •  Catalunya •  02/04/2023

Colau crida a donar suport a Sumar: «Demà moltes de nosaltres estarem molt felices d’acompanyar Yolanda Díaz»

  • La candidata i alcaldessa ha advertit contra el negacionisme climàtic de Trias i la possibilitat de «tornar al passat», en front «de la garantia de Barcelona en Comú per tenir un govern progressista».
Colau crida a donar suport a Sumar: «Demà moltes de nosaltres estarem molt felices d’acompanyar Yolanda Díaz»

Ada Colau ha fet aquest matí a l’Ateneu del Clot una crida a «canviar un altre cop la política amb il·lusió i generositat». La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa de la ciutat ha donat suport a la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, que presenta el seu projecte polític demà des de Madrid. «Moltes de nosaltres estarem molt felices d’acompanyar Yolanda Díaz en la presentació de la seva candidatura de Sumar», ha dit a un acte de benvinguda a prop de 200 nous activistes de Barcelona en Comú.

Colau ha recordat les polítiques de transformació de la ministra com la pujada del salari mínim i la pujada del 20% en les pensions més baixes i per això ha cridat a totes les persones que han lluitat des del 15M, fins les que ara es sumen a participar en política: «Demà estarà ple de gent, no hi cabrem. Serem milers i tothom està convidat. Tots i totes som imprescindibles per seguir avançant, per no retrocedir».

L’amenaça de l’extrema dreta, ja a les institucions, és un punt d’inflexió per mobilitzar-se a les properes eleccions de maig, però també a finals d’any. L’alcaldessa ha comparat la resposta del Govern davant la crisi del 2008 i la darrera provocada pel Covid i la inflació amb un resultat molt diferent. «Aquesta política de drets també s’han de defensar a l’Estat», ha afegit.

El negacionisme climàtic de Trias

Colau també ha advertit de la possibilitat de retrocés a la ciutat amb les darreres declaracions de l’exalcalde Xavier Trias sobre que els cotxes no contribueixen al canvi climàtic. Per Colau, això és un exemple clar de que «Trrias vol retrocedir, tornar al passat», ha afegit, en contraposició amb la voluntat del Barcelona en Comú: «Nosaltres volem seguir avançant. Al maig es decidirà si retrocedim o avancem».

L’alcaldessa ha explicat que a Barcelona en Comú «ens presentarem per guanyar i per aconseguir que el PSC i ERC mirin cap a l’esquerra enlloc de cap a la dreta», ha explicat, com a garantia de tornar a tenir «un govern progressista a la ciutat». I per tant, ha mostrat la preocupació que «el senyor Collboni obri la porta a pactar amb Trias per fer-me fora a mi. És impropi d’un partit socialista», ha destacat.

Colau ha intervingut en un acte de benvinguda de Barcelona en Comú als nous activistes que acull la organització per la campanya. Aquest tipus d’actes de benvinguda es va començar a fer el 2018 per les anteriors eleccions amb una estratègia de gestió descentralitzada que es basa en crear diversos grups de voluntaris per barris on cadascú decideix quines accions realitzar. L’alcaldessa ha explicat la seva trajectòria per animar als nous activistes a guanyar el proper 28 de maig.


Sumar /