Redacción •  País Valencià •  22/05/2018

CGT dóna suport al centre social antifeixista “La Cosa Nostra” i crida al diàleg

Davant l'intent de l'Ajuntament de Castelló de tancar, a partir de juny, l'Associació Juvenil Antifeixista La Cosa Nostra, CGT-Castelló manifesta públicament el seu suport a aquesta associació.

CGT dóna suport al centre social antifeixista “La Cosa Nostra” i crida al diàleg

La Cosa Nostra, centre social autogestionat, és una de les associacions destacades dels moviments socials de la capital de la Plana. Fa més de deu anys que dinamitzen al veïnat amb activitats lúdiques, festives i sociopolítiques, amb xerrades, cinema, actuacions musicals, de teatre, debats, assemblees i un fum més d’activitats que l’han projectada a ser una de les organitzacions més actives de les nostres comarques, combativa contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia.

Malgrat que l’associació juvenil es troba tranquil·lament integrada en el barri, està patint des de fa temps una campanya de difamacions i calumnies per part de la dreta. El govern municipal ha abandonat el diàleg i s’hi ha alineat amb la dreta per a donar una resposta repressiva a La Cosa Nostra. D’un govern «progressista» seria esperable una resposta dialogada als conflictes municipals i no deixar-se arrossegar per les formes repressives de la dreta.

En tot l’Estat estem patint un retrocés en les llibertats democràtiques. Tancar La Cosa Nostra és un atac a la llibertat d’expressió. CGT crida als moviments socials a no permetre el tancament de La Cosa Nostra. Si toquen a una, toquen a totes. El tancament de La Cosa Nostra suposaria obrir la porta a censurar l’activitat d’altres associacions cíviques de la ciutat si incomoden al poder.


CGT /