Redacción •  País Valencià •  08/10/2021

La segona campanya #NormalitzaLaPlatja de l’ACV Tirant lo Blanc i Plataforma per la Llengua exigeix l’ús del valencià en 13 municipis

L’associació cívica valenciana Tirant Lo Blanc i la Plataforma per la Llengua País Valencià han promogut, durant l’agost i el setembre del 2021, la segona edició de la campanya «Normalitza la platja», per a conscienciar sobre l’ús del valencià com a llengua oficial en les retolacions de les poblacions de la costa mediterrània. Les entitats tenen com a objectiu promoure l’ús normal del valencià a tot el territori i fer respectar la legislació valenciana a les senyalitzacions.

La segona campanya #NormalitzaLaPlatja de l’ACV Tirant lo Blanc i Plataforma per la Llengua exigeix l’ús del valencià en 13 municipis

En els dos mesos d’activitat, la campanya #NormalitzaLaPlatja ha gestionat reclamacions per la manca d’ús del valencià en la retolació de les platges de 13 municipis turístics del País Valencià, com ara Alcalà de Xivert (Alcossebre), Benicàssim, Benidorm, Calp, Cullera, Nules, Orpesa, Peníscola, Xàbia, Xodos, Sant Vicent del Raspeig, València i la Vila Joiosa.

La ciutadania pot continuar participant en la campanya, fent una foto del cartell o senyal que no s’adequa a la normativa vigent i penjant-la a l’aplicació per a mòbils «Bon senyal», i a les xarxes amb l’etiqueta #NormalitzaLaPlatja. Tant el Tirant com Plataforma per la Llengua País Valencià han cursat les incidències detectades davant les entitats competents i l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana.


Plataforma per la Llengua /