Redacción •  País Valencià •  08/02/2017

CGT-La Safor convoca una concentració contra la pujada de la llum

La protesta serà dijous 9 de febrer a les 18h davant l’oficina d’atenció al client d’Iberdrola a Gandia (C/ Ferrocarril d’Alcoi, 26).

En plena ona de fred i quan major consum d’energia es necessita, les empreses elèctriques conjuntament amb el govern i els seus socis polítics decideixen pujar el preu de l’electricitat. Açò suposa una completa desvergonya davant la gran majoria de la ciutadania que sobreviu en treballs precaris, mileuristes o en l’atur. Aquest servei que és bàsic hauria de considerar-se un dret al que totes tinguem accés.

 La realitat és que cinc grans empreses de l’IBEX 35 controlen el sector, marcant el seu preu mitjançant subhasta. Curiosament els mateixos que la produeixen, després són les mateixes empreses que la comercialitzen. Amb un sistema on el preu que li arriba al consumidor sempre és el de l’energia més cara, aquest fet té com a conseqüència que, excepte en les tecnologies més cares, la resta es porten beneficis extraordinaris, especialment les més barates, com són les nuclears o les grans centrals hidroelèctriques, en la seua majoria amortitzades i amb costos d’operació zero.

Açò sumat a les pressions d’aquestes mateixes empreses per a acabar amb les bonificacions a les energies renovables, els impostos indirectes que l’estat ens cola en la factura i la complicitat dels polítics que acaben les seues carreres en llocs executius d’aquestes empreses, suposa una burla més als drets més bàsics de la ciutadania i el patiment de milions de persones que no poden pagar la factura.

Des de la Confederació General del Treball de La Safor pensem que açò segueix sent un problema de classes socials entre les treballadores, les grans empreses i estat. Perquè som les persones que no arribem a final de mes les que patim aquests abusos, com els patim en matèria de desnonaments o l’atur.

Estem segures que algun dia es demostrarà aquesta gran estafa, com es va demostrar l’estafa hipotecària. Però per a això és necessari la mobilització i suport mutu de la ciutadania. Pel que fem una crida a tota la ciutadania de La Safor, perquè acudeixi a la concentració del dijous 9 de febrer, a les 18h, al carrer Ferrocarril d’Alcoi, 26 de Gandia, (Iberdrola Gandia).


CGT /