Redacció •  Memoria Histórica •  12/06/2020

Maquis: guerres irregulars, resistències antifeixistes a Europa

Jornada sobre els maquis i altres grups de resistència armada que lluitaren contra el nazisme i el feixisme a Espanya i a Europa.

Data 12.06.2020. Hora 17:00. Afegeix al calendari de Google.

 

Maquis: guerres irregulars, resistències antifeixistes a Europa

El Memorial Democràtic, l’ Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme organitzen les segones jornades dedicades a l’estudi del moviment de resistència antifranquista o maquis.

Enguany la jornada porta el títol Maquis: guerres irregulars, resistències antifeixistes a Europa. En un primer moment, el col·loqui estava previst realitzar-lo a Can Trona, a la localitat de Joanetes (Girona). Finalment, a causa del context motivat per la COVID-19, la jornada es farà a distància, a través de la plataforma ZOOM, el 12 de juny a les 17 h.

Per aquesta jornada s’ha convidat a tres especialistes en la matèria que tractaran la temàtica del maquis, la participació de voluntaris espanyols en l’exèrcit de la França Lliure durant la Segona Guerra Mundial.

La guerra irregular

També es tractarà el concepte de guerra irregular, el qual vol explicar aquells enfrontaments bèl·lics on no hi participen exèrcits convencionals en el context de la Guerra Civil espanyola i la resistència a diversos països durant l’ocupació nazi.

Els tres especialistes que hi participaran són: David Alegre, professor d’història contemporània de la Universitat de Girona, Diego Gaspar Celaya, professor d’història contemporània de la Universitat de Saragossa i Fernando Hernández Sánchez, professor d’història contemporània de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM).

Cal inscripció prèvia a través del correu memorialdemocratic@gencat.cat

Amb aquest enllaç podeu accedir a la jornada a partir de les 16:30h https://zoom.us/j/98862050111.

 


Dictadura Franquista /  maquis /