Redacció •  Catalunya •  31/12/2016

JxSí i la CUP-CC arriben a un acord polític global sobre la Llei de Transitorietat Jurídica

El text defineix Catalunya com una "República de dret, democràtica i social".

Junts pel Sí i la CUP-CC han arribat a un acord polític global sobre el contingut la Llei de Transitorietat. Aquest acord és el resultat de més de sis mesos de debat en què s’ha treballat sobre l’articulat de la llei i dóna compliment del termini establert en el Debat de Política General.
 
L’objectiu d’aquesta llei s’expressa en l’article 1 del text: «Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social», sumat a la voluntat de garantir la màxima seguretat jurídica en la transició a la República, un cop guanyat el referèndum per la independència.
 
La llei conté els següents epígrafs:
Preàmbul

1. Disposicions generals, nacionalitat i territori;

2. La successió d’ordenaments i d’administracions;

3. Els drets i els deures;

4. El sistema institucional;

5. El Poder Judicial i l’administració de justícia;

6. Les finances;

7. Referèndum d’independència;

8. El procés constituent;

9. Disposicions finals i d’inaplicació.

La llei dota i habilita les institucions públiques catalanes de les eines per a l’exercici del dret a l’autodeterminació, d’acord amb la voluntat majoritària de la societat catalana. Junts pel Sí i la CUP-CC estan treballant en els diferents escenaris a fi d’incorporar el major nombre de forces polítiques en la preparació i convocatòria del referèndum d’independència. Per aquest motiu, aquest epígraf de la llei es troba pendent de concretar.

 


CUP /