Redacció •  Catalunya •  31/08/2016

PDC presentarà una querella contra el ministre de l’Interior pels enregistraments

Homs reitera el seu “no” a Rajoy i allarga la mà a Sánchez per un govern alternatiu si s’assumeix el referèndum a Catalunya. Retreu a Rajoy que “han trencat tants ponts que s’han situat en la inviabilitat política per governar Espanya durant molt de temps”
PDC presentarà una querella contra el ministre de l’Interior pels enregistraments

El portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés, Francesc Homs, ha reiterat avui el seu ‘no’ a la investidura de Mariano Rajoy, i ha instat el líder socialista, Pedro Sánchez, a presentar un govern alternatiu: “Nosaltres estem disposats a contribuir a un veritable canvi a Espanya, però s’ha d’assumir la demanda del 80% dels catalans, que és un referèndum“. “Vostè sap, senyor Sánchez, que sense assumir la qüestió catalana no hi haurà govern ni ara ni després“, ha afegit.

D’altra banda, Francesc Homs ha criticat el programa que ha presentat el candidat del PP amb Ciutadans “per ser clarament recentralitzador i representar un cop contra Catalunya“. En aquest sentit, Homs ha reivindicat que “Catalunya és una nació, és subjecte polític i té dret a decidir lliurement el seu futur“, abans d’afegir que “amb el seu discurs d’ahir, va demostrar una enorme incapacitat política i menyspreu pel que milions de catalans defensen de forma pacífica i democràtica“, ha destacat el portaveu del PDC.

Homs ha acusat Rajoy i el PP de ser “els responsables de la situació de desgovern i de la tensió política que es viu a Espanya“, i li ha advertit que “quedaran devorats per vostès mateixos, per la seva incapacitat de convèncer, per la seva agressivitat amb els que pensen diferent, i pel seu abús immoral i mancat d’ètica del poder que han exercit durant tot el seu govern“. Homs ha preguntat al candidat del PP si pensa assumir algun tipus de responsabilitat si no aconsegueix aquesta setmana ser investit president: “Han trencat tants ponts que s’han situat en la inviabilitat política per governar Espanya durant molt temps“, ha dit.

Finalment, el portaveu del Partit Demòcrata al Congrés ha criticat al candidat popular i president del Govern en funcions que no hagi donat explicacions per l’actuació del ministre de l’Interior: “Demà presentarem la primera querella criminal que es formalitzarà contra el ministre Fernández Díaz“.

 


Catalunya /  PP /  soberanisme /