Archivo •  Redacció •  Catalunya •  31/05/2020

Badalona En Comú Podem aconsegueix amb ERC la retirada de la figura remunerada de Portaveu adjunt/a

Gràcies a una esmena conjunta, Badalona En Comú Podem i ERC han aconseguit retirar aquesta figura que implicava la dedicació exclusiva d’un tercer regidor amb 57.260,80 euros de sou anual per grup municipal.

Badalona En Comú Podem aconsegueix amb ERC la retirada de la figura remunerada de Portaveu adjunt/a

Badalona En Comú Podem ha expressat des de l’inici el seu rebuig a la creació de la figura de “portaveu adjunt/a”, així com la proposta d’augment de les dietes de regidors/es de govern. Per aquest motiu, Badalona En Comú Podem conjuntament amb ERC Badalona han presentat aquest matí in voce una proposta d’esmena per eliminar aquesta nova figura que suposa la dedicació exclusiva d’un/a tercer/a regidor/a per grup municipal, sense funcions definides, suposant un cost anual de 57.260,80 euros.

Davant la situació de crisi social i política per la COVID-19, la inexistència d’aquesta figura al ROM municipal, i la falta de sentit polític i de funcions d’aquesta nova figura, Badalona En Comú Podem considera que és una proposta obscena que, en cas de tirar endavant, qüestionava la credibilitat dels grups municipals de la oposició, així com les dietes a regidors/es de govern beneficiava de manera immoral el PP.  En aquest sentit, celebren que avui al Ple Municipal del Cartipàs tots els grups polítics hagin recolzat l’esmena i s’hagi retirat la proposta del punt 4. Per aquest motiu, la proposta final ha estat retornar a l’acord aprovat un any abans, a l’inici del mandat 2019-2023, sense dietes al govern i sense un sou extra a la oposició.

Segons la presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, “Aquesta proposta era inacceptable, suposant un increment del cost salarial polític enmig d’una crisi econòmica i social. La retirada d’aquesta figura, més la retirada de l’augment de dietes del govern, dignifiquen el resultat d’aquest cartipàs municipal. Contràriament, hauria suposat un descrèdit de la política badalonina davant la ciutadania”.


Badalona /  ERC /  política municipal /