Marea de Mareas •  Catalunya •  30/08/2016

Els directius del BBVA defugen la recepció d’una Carta de la «Marea de marees»

Més d’un centenar d’activistes de diversos moviments socials de Marea Pensionista, Marea Blanca, Coordinadora de treballadors/es en atur de Catalunya, Assemblea Groga, etc., que es coordinen a la "Marea de Marees" s'han concentrat avui dimarts día 30 d’agost a partir de les once hores davant de les oficines del BBVA del centre de Barcelona.

Més d’un centenar d’activistes de diversos moviments socials de Marea Pensionista, Marea Blanca, Coordinadora de treballadors/es en atur de Catalunya, Assemblea Groga, etc., que es coordinen a la «Marea de Marees» s’han concentrat avui dimarts día 30 d’agost a partir de les once hores davant de les oficines del BBVA del centre de Barcelona per protestar contra l’ofensiva del BBVA que pretén, a través de les propostes del seu Servei d’estudis, pressionar el nou govern que es formi per aplicar més retallades salarials a través d’una nova reforma laboral, rebaixar en 2,3 punts les cotitzacions socials posant en risc la sostenibilitat de les pensions, i la retallada de la prestació d’atur de 24 a 18 mesos a les persones sense ocupació, entre d’altres retallades socials.

A les oficines de carrer Vergara i Pl. Catalunya nº 9, els responsables de BBVA han defugit rebre la Carta que una delegació dels moviments socials intentava pacíficament fer arribar a la Direcció i accionistes del BBVA, donant mostres d’una falta d’educació i cortesia elemental, en coherència amb la seva gestió usurera i menyspreadora de la ciutadania.

A la concentració final davant de l’oficina al Passeig de Gràcia nº 25, els responsables d’aquesta oficina han tancat la porta amb pany i clau i s’han negat a rebre a una delegació de les persones concentrades i la Carta corresponent.

En finalitzar la concentració, s’ha donat lectura a la Carta a la Direcció del Banc i s’ha informat de la voluntat de persistir en la denúncia i oposició als objectius antisocials del BBVA, trucant al boicot a dit Banc i reivindicant una Banca Pública. També s’ha convidat els presents a participar al festival de marea de marees que tindrà lloc l’1 d’octubre al «Parc Nou» de Prat de Llobregat.

Adjuntem amb el comunicat l’arxiu en formats doc. i pdf. de la Carta. Preguem la seva distribució per les xarxes socials i fer-la arribar a les oficines i correus del BBVA.

 

—————————–

 

CARTA A LA DIRECCIÓ DE BBVA I ACCIONISTES

 

El passat mes de maig, el servei d’estudis del seu banc, va publicar un informe amb un seguit de propostes adreçades al govern que es formés després de les eleccions del 26-J.

Aquestes propostes s’inscriuen en la lògica d’ajustos i reformes neoliberals que han causat un gran dany i dolor a la majoria social. Lluny de promoure la reactivació econòmica i el progrés social, aquesta orientació econòmica, s’ha enfonsat a la majoria treballadora a la precarietat laboral, la desocupació i la pobresa creixent.

El seu servei d’estudis, pres de la ideologia neoliberal, demostra la seva incapacitat per a realitzar una anàlisi objectiu de la realitat econòmica, i una reflexió autocrítica sobre la seva línia d’estudis. Això sí, serveix amb molta lleialtat als que fan de la banca un instrument per a enriquir-se, encara que això condueixi a hipotecar el seu propi futur i acabar els seus dies a la fallida, enmig del rebuig de la majoria de la societat.

Com comprendran, els treballadors i treballadores d’aquest país no consentirem en què ens apliquin una nova reforma laboral on els salaris es retallin un 7%. Vostès han llegit els estudis de prestigiosos economistes i professors universitaris, en el món, també a Catalunya, que denuncien les conseqüències nefastes, d’una política basada en la devaluació salarial, i que defensen la necessitat urgent de pujar els salaris, i particularment el miserable salari mínim espanyol?

Tampoc anem a romandre de braços creuats davant la seva proposta, o millor anomenar «pressió», per baixar 2,3 punts les cotitzacions socials. Hem patit retallades en les nostres pensions, com a conseqüència de les passades rebaixes de cotitzacions socials als empresaris. La seva proposta significa retrocedir en la protecció social, després davant de la «insostenibilitat» de les pensions, tornaran amb el seu «mantra» d’afavorir les pensions privades, retardar la data de jubilació, o retallar la pensió.

Ens oposarem amb totes les nostres forces, a la seva proposta de retallar la durada de la prestació d’atur de 24 a 18 mesos, al seu intent de criminalitzar la persona sense feina, mitjançant noves sancions i flexibilitzant la mobilitat geogràfica. Que inhumanitat demostren amb aquestes propostes, quan el problema és que el seu sistema no genera oferta d’ocupació digna, incapaç de redistribuir la riquesa i la productivitat acumulada. El seu servei d’estudis coneix que a Suècia s’aplica la setmana laboral de 30 hores sense reduir el salari?

Sembla que el seu servei d’estudis està ancorat al segle XIX. Que estan cecs i sords. La seva professionalitat és francament discutible, i la seva inhumanitat, reprovable.

Per totes aquestes consideracions, els sol·licitem, la desautorització pública de l’informe.

Barcelona 30 agost 2016

 

 

 

 


Catalunya /