Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista - Secció Catalunya •  Catalunya •  29/03/2018

Prou repressió contra l’activisme social. Solidaritat amb totes les persones preses.

Comunicat del Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista - Secció Catalunya

Des del Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista – Secció Catalunya manifestem la nostra discrepància i el nostre rebuig amb les últimes decisions preses pel Tribunal Suprem d’acordar presó provisional sense fiança pels i per les ex membres del Govern de Catalunya presidit pel Sr Carles Puigdemont i per qui va ser Presidenta del Parlament l’anterior legislatura, la Sra. Carme Forcadell. De la mateixa manera, amb l’empresonament del President Puigdemont a Alemanya.

Les decisions d’empresonament, adoptades fa pocs dies, no semblen tenir com a finalitat qüestions exclusivament jurídiques sinó que entenem que aquestes decisions tenen una clara intencionalitat: intentar finalitzar un procés polític per la via judicial i penal, amb la inhabilitació preventiva de persones empresonades que lideren aquest procés.

Mostrem la nostra solidaritat amb totes les persones empresonades i amb la resta de persones encausades i processades durant els últims anys per motius ideològics i per la seva participació activa en la lluita sindical, cultural i social, així com amb les persones exiliades, tant per motius polítics com econòmics. Recentment, s’han condemnat activistes socials, com els rapers Valtònyc i Pablo Hasél, també amb penes de presó, demostrant el caràcter poc democràtic de l’Estat Espanyol. També mostrem la nostra solidaritat i exigim la seva absolució.

Si s’equiparen les grans mobilitzacions polítiques pacífiques que es viuen des de fa anys a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol amb coaccions violentes il·legals, s’obre la porta a processar per rebel·lió qualsevol mobilització política massiva que s’oposi a les normes constitucionals, com reivindicar la República, la derogació de l’article 135 de la Constitució o canvis substancials al model socioeconòmic.

Cada dia que passa augmenta el nombre de persones a Catalunya, a Espanya i a la resta d’Europa pels qui cada vegada és més evident el retrocés democràtic i la utilització de les lleis com a eina de persecució política i ideològica. En una democràcia és lícit defensar pacíficament tant els drets de les persones com les idees. També les progressistes, siguin independentistes, republicanes o antifeixistes, i encara més quan la Constitució Espanyola no contempla cap via que permeti a les nacions i als pobles decidir si volen o no continuar formant part de l’actual projecte polític i econòmic monàrquic.

Entenem que només el diàleg i l’acord, a tots els nivells, entre les diferents forces polítiques i socials, i entre els diferents pobles i nacions, permetrà garantir tots els drets humans, civils, polítics, econòmics i socials.

Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista – Secció Catalunya, Març 2018


Catalunya /