Redacción •  Catalunya •  28/05/2020

Badalona En Comú Podem considera obscena la proposta de cartipàs que el PP vol aprovar al Ple

  • La proposta incrementa els costos salarials i les dietes polítiques d’una manera obscena, enmig de la crisi social i econòmica de la COVID-19.
  • En Comú Podem proposa que els partits d’esquerres presentin alternatives conjuntes de consens.
Badalona En Comú Podem considera obscena la proposta de cartipàs que el PP vol aprovar al Ple

Badalona En Comú Podem anuncia que votarà en contra de la proposta presentada pel PP en el proper Ple Municipal d’aquest divendres. Aquesta proposta no pot ser recolzada perquè, segons afirmen, incrementen els costos salarials i les dietes polítiques d’una manera obscena, enmig de la crisi social i econòmica de la COVID-19.

Entre les propostes el PP incorpora l’ampliació de dietes per a regidors/es de govern, amb una nova quantitat màxima de 38.500 euros, incrementant així els seus ingressos. A més, hi ha una proposta sense precedents: la creació d’una nova figura de “portaveu adjunt” amb un sou de 56.000 euros anuals, amb l’objectiu d’incrementar un sou amb dedicació exclusiva extra a una part dels grups municipals. Per això el Grup Municipal Badalona En Comú Podem es pregunta qui de la oposició ha fet aquesta proposta, i alerten a tots els partits de no indignar més a la ciutadania en una situació social tant dramàtica com la que estem vivint.

D’altra banda, a més del personal directiu que es va crear al cartipàs anterior (una gerència, 4 direccions d’àmbit i 6 direccions de districte), la proposta de nou cartipàs incorpora una nova figura de direcció de Recursos Humans, amb un sou de 75.000 euros anuals més. Segons En Comú Podem ara no és moment d’ampliar càrrecs directius quan ni tan sols s’han convocat els 11 que es van aprovar l’any passat. I per acabar-ho d’adobar, el conjunt del cost salarial dels assessors de govern també té un increment que supera l’augment de l’IPC.

D’altra banda, En Comú Podem considera que el PP està sobre-representat als organismes autònoms, tenint en compte que la presidència i vicepresidència ja estarà en mans del PP. Per això reclamen un repartiment més equitatiu i de consens, seguint criteris de proporcionalitat, així com afavorint que tots els partits hi tinguin com a mínim un membre, sempre que sigui possible.

Amb tot, el Partit Popular surt desproporcionadament beneficiat de totes les propostes que ha plasmat a la preacta del cartipàs municipal. Per tant, En Comú Podem considera que cap partit de la oposició s’hauria d’avenir a aprovar-lo al Ple.

En aquest sentit, En Comú Podem proposa que tots els partits d’esquerres i JxC presentin alternatives conjuntes de consens per aprovar un cartipàs alternatiu.

Segons la presidenta del Grup Municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, “després del fracàs del Ple d’Investidura, és la primera oportunitat que tenim les esquerres d’aprovar una proposta que sigui coherent amb la pluralitat política i les necessitats de Badalona, sense caure en propostes partidistes. Per això hem d’aconseguir l’aprovació d’un cartipàs de consens”.


Badalona En Comú /