Archivo •  Redacció •  Catalunya •  28/02/2019

Segovia retreu al Govern que la seva proposta de pressupostos no recull mesures d’igualtat aprovades pel Parlament: “No són un Govern feminista”

La portaveu de CatECP reclama que es posi en marxa el Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere, ampliar fins a 16 el nombre de SIADs i un model integral d’abordatge de les violències mascliste.

Segovia retreu al Govern que la seva proposta de pressupostos no recull mesures d’igualtat aprovades pel Parlament: “No són un Govern feminista”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha lamentat avui que la proposta de pressupostos feta pública pel Govern no recull algunes de les mesures sobre igualtat aprovades pel Parlament de Catalunya. Així, Segovia ha criticat que els comptes no contemplin ampliar a 16 el nombre de SIAD’s (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), que no es posi en marxa el Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere, o que “seguim sense el model integral d’abordatge de les violències masclistes”. “No són un Govern feminista”, ha sentenciat.

“Al seu document de resum pressupostari no hi ha cap menció al feminisme: només una i sense quantificar, la lluita contra les violències masclistes”, ha afirmat Segovia en una interpel·lació parlamentària a la Consellera de Presidència, Elsa Artadi. “Falten recursos, falta equitat territorial, falta coordinació, falta formació, falta prevenció”, ha denunciat.

Davant de la “inacció” del Govern, la portaveu de CatECP ha reivindicat la tasca de l’Ajuntament de Barcelona, que “ha augmentat un 95% la inversió en polítiques feministes”, dedicant l’1% del pressupost a polítiques directes d’igualtat i un 5% a polítiques indirectes, i que “ha analitzat cada sector” per a emprendre mesures per “possibilitar una igualtat real”.

Segovia ha criticat a PP i Ciutadans per ser “la crossa” de Vox “en la seva croada contra el feminisme”, i ha fet una crida a posicionar-se clarament “contra partits que amenacen els drets que hem guanyat” i que “pretenen fer caceres de bruixes i reclamen noms de persones que fan informes de violència, que volen derogar lleis que ens protegeixen, que estenen una falsa “ideologia de gènere” o que volen treure’ns el dret a decidir sobre els nostres cossos”.


Catalunya en Comú-Podem /  feminismo /  huelga feminista /