Redacción •  Catalunya •  27/10/2016

En Comú Podem aconsegueix que el Senat faci una declaració institucional contra la violència masclista i amb menció específica a Premià de Mar

El Ple del Senat ha ratificat en el dia d'avui, amb la unanimitat de tots els grups polítics, una Declaració Institucional Contra la Violència Masclista i de consternació pels fets ocorreguts a Premià de Mar. La iniciativa ha partit de la senadora d’En Comú Podem Maria Freixanet, que ha estat l'encarregada de presentar el text a tots els grups parlamentaris de la Cambra Alta.

El passat 18 de setembre es va conèixer la notícia que una explosió de gas havia acabat amb la vida de dues persones a Premià de Mar, ocasionant ferides de diferent consideració a 17 persones més, afectant dos edificis i obligant al desallotjament d’un total de 35 famílies que encara no han pogut a tornar a casa seva. No obstant, ahir concloïa la investigació policial assenyalant que l’explosió hauria estat provocada i apuntant que podria tractar-se d’un nou cas de violència masclista.

La Declaració Institucional subscrita pel Senat ofereix el seu condol a les famílies de la víctima, així com a totes les persones que s’han vist afectades. D’altra banda, la Cambra Alta mostra el seu rebuig cap a tota forma de violència masclista i, en tercer lloc, recorda que més de 800 dones han perdut la vida en els últims 12 anys víctimes de la violència masclista i manifestant el compromís de la institució contra aquesta xacra.


En Comú Podem /