ECP •  Redacció •  Catalunya •  27/04/2019

Asens: “Només hi haurà diàleg amb Catalunya si nosaltres estem al Govern”

El candidat d’En Comú Podem adverteix que el PSOE és el “vot útil de l’IBEX 35 per fer a Rivera vicepresident”.

Asens: “Només hi haurà diàleg amb Catalunya si nosaltres estem al Govern”

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha afirmat aquesta tarda que “només hi haurà diàleg amb Catalunya si En Comú Podem està al Govern”. A l’acte final de campanya celebrat a L’Hospitalet de Llobregat, Asens ha advertit que aquestes eleccions decidiran “qui hi ha a l’altra banda de la taula de diàleg per solucionar el conflicte a Catalunya: “Una paret com Albert Rivera o un interlocutor com Pablo Iglesias o jo mateix”, ha dit.

Asens ha advertit que en aquestes eleccions hi ha dues opcions: un govern de dretes o un govern feminista i d’esquerres amb En Comú Podem. “Hem preguntat al PSOE moltes vegades quin d’aquests governs prefereix i ha callat. Un silenci lliure però interpretable, un silenci que vol dir que si pot pactar amb Ciutadans pactarà amb Ciutadans; perquè el PSOE, quan pot pactar amb la dreta, pacta amb la dreta”, ha afirmat.

El candidat d’En Comú Podem ha titllat Pedro Sánchez de “camaleó”, que “es tenyeix de lila si està amb nosaltres o de taronja si està a prop de Ciutadans”. Si més no, Asens ha advertit que a aquest camaleó li agrada més el color taronja que el lila, és a dir, que “si Sánchez pot, mirarà a la dreta”. El candidat ha recriminat també que el PSOE demani ara el vot útil: “El PSOE és el vot útil de l’IBEX 35, el vot útil per fer a Rivera president i a Arrimadas, ministra”, ha denunciat.

Asens també ha carregat contra ERC, a qui ha criticat per “fer una cosa al Congrés i una altra de diferent al Parlament”. “Quan ERC està a l’oposició és d’esquerres, però quan està al Govern, pacta amb la dreta; per això votar ERC suposa votar a una ruleta russa”, ha denunciat. I ha insistit: “No s’estimen Catalunya aquells que agiten banderes i després retallen l’estat del benestar”.

Per la seva banda, la número dos d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha carregat contra el PSOE, de qui ha dit que no s’ha atrevit a aplicar moltes mesures que tenia a l’abast. “Els treballadors han derrotat la reforma laboral, el PSOE ho tenia molt fàcil per derogar-la, però no ha estat capaç”, ha dit a tall d’exemple. I ha continuat: “Pedro Sánchez només havia de seguir el mandat que la gent dictava al carrer, on els pensionistes van sortir a reivindicar una pujada de les pensions, i no ho ha fet, com tampoc ha fet una llei de canvi climàtic per combatre’l ni ha derogat la llei mordassa”.

“El PSOE ens ha fallat”, ha resumit Vidal. Amb tot, ha afirmat que “diumenge no votarem amb por ni amb resignació”. “Volem construir un país feminista, ecologista, progressista, que posi la vida al centre i situï els serveis públics com una prioritat”, ha dit. “El 28 d’abril tenim l’oportunitat de començar a fer-ho”, ha conclòs.Per últim, la número 3 per Barcelona de la candidatura, Mar García, ha centrat la seva intervenció en “les que ens cuiden”: “vull parlar de les dones migrants que sostenen les nostres vides, elles són la columna vertebral del país”. Malgrat això, García ha lamentat que “són tan invisibles que ni tan sols tenen drets”. I ha afirmat que “un govern que no cuida a la seva gent és un govern en fallida”. Per això, la candidata ha explicat que En Comú Podem aprovarà una llei d’estrangeria “per donar tots els drets a aquestes dones que fan que el país tiri endavant”.


campaña electoral /  Cataluña /  Unidos Podemos /