Redacción •  Catalunya •  27/01/2020

Mena: «Quim Torra està incapacitat per governar Catalunya i serà la ciutadania i no cap braç judicial de la dreta qui l’inhabiliti com a President»

El portaveu de Catalunya en Comú ha destacat que és urgent que la nova etapa que han obert a l'Estat arribi també a Catalunya.

Mena: «Quim Torra està incapacitat per governar Catalunya i serà la ciutadania i no cap braç judicial de la dreta qui l’inhabiliti com a President»

El també diputat al Congrés ha destacat l’excepcionalitat política d’aquesta setmana, «el braç judicial de la dreta torna a intentar imposar-se a la ciutadania i alguns dels presos polítics tornaran al Parlament sense ser lliures que és com haurien de poder tornar». «Quim Torra està incapacitat per governar Catalunya i serà la ciutadania i no cap braç judicial de la dreta qui l’inhabiliti com a President. Demanem a totes les forces que no caiguin al parany que volen PP, C’s i VOX. És urgent que la nova etapa que hem obert a l’Estat arribi també a Catalunya. Avui un Govern sense JxCat no és una prioritat dels comuns, és una prioritat de país».

Mena també ha recordat que avui s’han conegut «nous indicis del cas 3% que podrien afectar a dirigents de l’època recent de Convergència. Una evidència més que necessitem obrir una etapa progressista també a Catalunya. A la vegada, el 70% dels catalans i les catalanes estan dient que aquest Govern de Torra i Aragonés no resolt els seus problemes».

Finalment. Mena ha volgut destacar a la roda de premsa la derrota dels aliats italians de VOX a la regió d’Emilia-Romaña, «Matteo Salvini que havia plantejat aquestes eleccions com un plebiscit al Govern de Giuseppe Conte s’ha vist derrotat a les urnes gràcies a la batalla cultural i política de la ciutadania italiana i, especialment, del moviment antifeixista «les sardines». L’extrema dreta dels senyorets retrocedeix, mentre l’empenta progressista recupera el seu espai a Europa gràcies a la ciutadania i a l’agenda de governs progressistes com el que avui governa a Espanya». «Un Govern que en menys d’un mes ha aconseguit declarar l’emergència climàtica, pujar les pensions, pujar l’SMI i obrir una nova etapa de diàleg a Catalunya. És aquesta la millor recepta que tenim contra l’odi de la ultra dreta» ha emfasitzat Mena.


Catalunya en Comú /  Joan Mena /  Quim Torra /