Redacción •  Catalunya •  25/11/2019

Els inscrits i les inscrites a Catalunya en Comú avalen amb un 95% que la formació entri al Govern

El portaveu, Joan Mena, ha destacat que és la segona consulta de l’espai amb més participació, el que és una mostra del “suport al futur Govern progressista”.

Els inscrits i les inscrites a Catalunya en Comú avalen amb un 95% que la formació entri al Govern

Els inscrits i les inscrites a Catalunya en Comú han avalat amb un 94.65% el sí a que En Comú Podem participi en el futur Govern progressista de l’Estat. Una consulta, realitzada de dijous 21 a diumenge 24 de novembre, on tenien dret a vot 10.165 persones, 3.505 de les quals han votat que sí i 198 no. El també diputat al Congrés ha emfasitzat que aquest és “un resultat amb el que estem molt satisfets, ja que ha estat la segona consulta amb més participació de les que hem realitzat i que ens sembla una representació del suport que té aquest futur Govern progressista que tanta preocupació està causant en els lobbies i privilegiats”. “Des de Catalunya En Comú tenim clar el mandat de les urnes i el dels nostres inscrits i inscrites. Un mandat on ens tornem a comprometre a fer possible el Govern progressista que ja ha dibuixat l’acord signat pel grup confederal de Unidas Podemos-En Comú Podem i PSOE” ha expressat Mena.

El també diputat al Congrés ha volgut destacar, també, que avui 25N, “és un dia per reivindicar que les dones tenen dret de ser lliures i de sentir-se segures. Al carrer, de nit, a casa seva, hagin begut o no, exactament igual que ho som els homes”. Mena també ha volgut expressar que “aquest 25N cal un pas més i ha fet una crida a que els homes ens impliquem també en aquesta lluita per la seguretat i la llibertat de les nostres companyes com ha fet ja l’Ajuntament de Barcelona”. El portaveu de Catalunya en Comú ha volgut emfasitzar que “davant el negacionisme de VOX només hi ha una via, que la lluita contra la violència masclista sigui un assumpte d’estat. Cada assassinat, cada violació, és un fracàs de la institució a l’hora de garantir la seguretat a la meitat de la població que són les dones en aquest país”.


Catalunya en Comú /  Gobierno de Coalición /  Joan Mena /  pacto PSOE-Unidas Podemos /