Redacció •  Catalunya •  25/10/2017

Barcelona En Comú obre el debat sobre l’impacte de l’aplicació del 155 a la política municipal

La Coordinadora de Barcelona En Comú ha obert avui el debat sobre la situació política a Catalunya, on s'ha valorat que l'aplicació del 155 seria el pitjor escenari a Catalunya. Aquest debat tindrà lloc amb els i les activistes de l’organització segons ritmes propis, sense deixar-se interferir per pressions d’altres partits i actors polítics.

Barcelona En Comú obre el debat sobre l’impacte de l’aplicació del 155 a la política municipal

L’organització s’ha ratificat en el posicionament de “ni DUI ni 155”, i ha criticat durament l’atac a l’autogovern que suposaria l’aplicació d’aquest article tal i com l’ha plantejat l’executiu de Mariano Rajoy. En aquest sentit, demana responsabiltiat a tots els actors polítics implicats per evitar el pitjor dels escenaris possibles, que seria l’aplicació d’aquest article.

Barcelona En Comú és un moviment municipalista i la prioritat és dur a terme polítiques municipals transformadores a la ciutat de Barcelona per sobre de tot. En aquest sentit, la compareixença d’aquest matí de PDCAT i ERC es valora com una irresponsabilitat cap a la ciutat, ja que respon a interessos partidistes que es posen per davant dels interessos de la ciutat.

D’altra banda, s’emplaça al PSC -i en concret, al PSC de Barcelona- perquè rebutji i es desmarqui clarament del suport al 155. Des de Barcelona En Comú es valora positivament la iniciativa d’alguns alcaldes i alcaldesses del PSC que han manifestat de forma contundent el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155.

Durant els pròxims dies, Barcelona En Comú continuarà amb el debat sobre l’aplicació de l’article 155 i com aquest afecta la ciutat en els diferents espais de l’organització.


artículo 155 Constitución /  Barcelona en Comú /  DUI /