Redacció •  Catalunya •  25/03/2020

Barcelona En Comú organitza un debat online per posar en valor la renda bàsica per fer front a la crisi provocada pel COVID-19

Barcelona En Comú organitza avui un debat per posar en valor la renda bàsica com eina per protegir-nos dels col·lapses del sistema i garantir la supervivència de totes les persones. BComú defensa la renda bàsica i a més ho va treballar en l’anterior mandat a l'Ajuntament de Barcelona amb una prova pilot de renda ciutadana al Besòs.

Barcelona En Comú organitza un debat online per posar en valor la renda bàsica per fer front a la crisi provocada pel COVID-19

Per parlar de tot això, avui dimecres 25 de març a les 19 hores, BComú organitza l’acte “Renda bàsica: una mesura urgent”, una trobada oberta en línia amb Daniel Raventós i Laia Ortiz, que des de diferents perspectives saben què és i què implica una Renda Bàsica Universal i com aquesta podria garantir una vida digna per a totes les persones.

Daniel Raventós és doctor en Ciències Econòmiques, professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona, autor del llibre «Contra la caridad» i fundador de la xarxa per la Renda Bàsica. Per la seva banda, Laia Ortiz és directora d’Acció Social a l’Ajuntament del Prat de Llobregat i va estar al capdavant de la prova pilot de la renda ciutadana al Besòs, “B-Mincome”, com a Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials de Barcelona durant el mandat 2015-2019. La presentació i moderació de l’acte correrà a càrrec de Tània Corrons, economista i membre de la Direcció Executiva de Barcelona En Comú.

Organització connectada

Després de la declaració el passat 14 de març de l’estat d’alarma, provocat per la pandèmia del COVID-19, Barcelona En Comú segueix treballant de manera virtual. Durant aquest període, l’organització està fent servir eines digitals per fer videoconferències a través de les quals s’estan fent reunions, discussió de propostes i seguiment del dia a dia de l’organització. Aquest període també està servint per explorar noves eines digitals per diversificar i millorar les dinàmiques de participació  a l’organització més enllà del període de confinament.

Info pràctica del debat “Renda bàsica: una mesura urgent”

– Data: dimecres, 25 de març
– Hora: 19 h
– Enllaç per veure el debat: https://barcelonaencomu.cat/directe


Barcelona en Comú /  COVID-19 /  renta básica /