Redacció •  Catalunya • 25/02/2020

En Comú Podem proposa al ple reprovar Xavier Garcia Albiol per masclista i racista

"Els comuns exigeixen una rectificació i una disculpa de l'exalcalde i actual regidor popular Xavier García Albiol respecte als insults masclistes a la 1ra Tinent d'Alcalde i sobre les declaracions que criminalitzava el centre joves migrats sense tutela de Bufalà després de rebre l'agressió racista."

En Comú Podem proposa al ple reprovar Xavier Garcia Albiol per masclista i racista

El passat 28 de gener el regidor popular va dir que la Primera Tinent d’alcalde de Badalona, Aïda Llauradó d’En Comú Podem, només estava per «cobrar, seure a la cadira i presumir» i més tard davant dels mitjans va dir que «tenim aquí assentada a la Primera Tinent d’alcalde, que és com un florero». Unes declaracions injustificables el seu caràcter masclista i de denigració de la dona. Tant va ser així que Llauradó va rebre el suport de destacats membres del seu partit com Jaume Asens o Jéssica Albiach, així com el suport d’altres regidors del consistori de diferents partits.

Uns dies després, el 3 de febrer, va tenir lloc l’agressió racista a un centre de joves migrats sense tutela familiar de Bufalà, on un home va increpar a diferents treballadors, fins al punt de llençar una cadira a uns joves i apallissar a un treballador del centre. Aquests fets intolerables calien d’una condemna unitària per part de tots els grups, però el regidor popular Xavier Garcia Albiol va exigir «controlar els menors residents» i va lamentar que «no es defensi amb la mateixa celeritat els veïns que pateixen el comportament d’una part dels menors», culpabilitzant així les víctimes d’aquesta agressió intolerable. En Comú Podem considera molt greus les paraules d’Albiol, que torna a criminalitzar un col·lectiu com els joves no tutelats, assenyalant-los després de rebre una greu agressió. 

En Comú Podem demana una resposta contundent i unitària de totes les forces polítiques democràtiques del ple municipal davant de «la frustració i l’odi d’Albiol», que utilitza políticament el masclisme per treure redit electoral.

Convoquem als mitjans de comunicació per presentar aquesta moció de reprovació a Xavier García Albiol, que es votarà al ple de demà dimarts 24 de febrer a partir de les 18h.

Data: Dimarts 25 de febrer
Hora: 10.15h
Lloc: Plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament
Parlarà la primera tinent d’acalde Aïda Llauradó, estarà acompanyada per la regidora Rosa Trenado.


Badalona En Comú /  En Comú Podem /  Redacció /  Xavier García Albiol /