Redacció •  Catalunya •  24/05/2019

Ada Colau: Tornarem a fer història. Em deixaré la pell per demostrar que aquesta ciutat valenta dóna un missatge d’esperança al món

“Si en un context tan difícil, amb tant en contra, hem fet això... us imagineu què podem fer 4 anys més? Nosaltres mateixes som qui ens demanem què més podem fer”, ha manifestat Colau, qui ha recordat que en aquest quatre anys s’han fet polítiques per mantenir les polítiques pel dret i l'habitatge. Ada Colau ha fet referència a que la Generalitat li deu 1.000 habitatges a la mesa d’emergència. “Pensem reclamar que la Generalitat compleixi amb les competències que té”, ha manifestat Colau. “Demanar al govern central que d'una punyetera vegada ens doni les competències”, ha dit.

Ada Colau: Tornarem a fer història. Em deixaré la pell per demostrar que aquesta ciutat valenta dóna un missatge d’esperança al món

Barcelona, 23.05.2019

Barcelona en Comú ha celebrat avui a Plaça Catalunya l’acte central de campanya on Ada Colau ha agraït aquest procés col·lectiu que “desafia un sistema d’injustícia”. Colau ha fet una crida a que Barcelona en Comú sigui la llista més votada. “Com filla del Guinardó, com a dona de classe treballadora, com a persona que sap el que és no arribar a final de mes, el que és enfrontar-se a un tall de llum, com a això que som, per això us dic que em deixaré la pell per demostrar que aquesta ciutat valenta dóna un missatge d’esperança tot el món”, ha manifestat Colau

En aquest sentit, Colau ha dit que “nosaltres només tenim la força de la gent, anys després de governar una de les ciutats més importants del món ens podem continuar mirant al mirall, i no tenim cap deute amb cap banc ni amb cap gran poder”. I ha afegit: “Tenim més poder del que han fet creure i ho hem demostrat i encara està tot per guanyar. Imagineu tot el que podem fer en quatre anys. Els límits els posareu vosaltres. Tornarem a fer història”.

Colau ha recordat que durant aquest quatre anys Barcelona en Comú s’ha trobat amb que “els nostres adversaris confrontaven el nostre model”. I ha afegit: “Quina decepció que durant tot el mandat forces que es diuen d’esquerres diguin que pactarien amb la dreta per fer-nos fora. Que forces d’esquerres diguin que el seu objectiu és fer-nos fora… quines esquerres són aquestes. Demano que la gent dels barris concentri el vot perquè Barcelona en Comú sigui la llista més votada. Ens hi juguem demostrar que sí que hi havia alternativa”.

“Si en un context tan difícil, amb tant en contra, hem fet això… us imagineu què podem fer 4 anys més? Nosaltres mateixes som qui ens demanem què més podem fer”, ha manifestat Colau, qui ha recordat que en aquest quatre anys s’han fet polítiques per mantenir les polítiques pel dret i l’habitatge. Ada Colau ha fet referència a que la Generalitat li deu 1.000 habitatges a la mesa d’emergència. “Pensem reclamar que la Generalitat compleixi amb les competències que té”, ha manifestat Colau. “Demanar al govern central que d’una punyetera vegada ens doni les competències”, ha dit

En la seva intervenció, Joan Subirats ha manifestat que “defensem una ciutat excel·lent i que lluiti per l’equitat, podem ser una ciutat creadora, innovadora i d’avantguarda i al mateix temps una ciutat millor per tothom”. Subirats ha recordat que el projecte compta amb el suport de l’exconseller del Joan Manuel Pozo que va ser substituït per Ernest Maragall, i que no és precisament molt ben recordat per la seva trajectòria a la conselleria d’Educació.

També ha participat Gerardo Pisarello que ha assenyalat que “no podem permetre tornar a una Barcelona governada per aquella gent contra la que ens vam aixecar fa quatre anys en aquestes places i en aquests carrers”. I ha afegit: “El 26 de maig hem d’aconseguir que cada vot sigui una flor que contribueixi a obrir camí a la primavera republicana antifeixista a la que no pensem renunciar”.

La BrigAda

Durant l’acte les més de cinquanta persones provinents de una quinzena de països han participat a l’acte central de campanya. “Necessitem Adas a tot el món. Ada em va inspirar a contar la meva historia de desnonament És molt important per als moviments al món que lluiten contra l’extrema dreta, Trump i el racisme”, ha manifestat Nelini Stamp, de Working Families Party i brigadista.

Unes 3.000 persones han omplert Plaça Catalunya on han intervingut Bob Pop, i també ha contat amb les actuacions de De la Carmela, Niño de la Hipoteca, Andrea Motis, Maria Arnal, Marinah, Nacho Vegas i el Cor Rebel de Barcelona. Així mateix han intervingut l’actriu Vicky Peña qui ha manifestat que “és una candidatura compromesa amb l’habitatge, amb un transport sostenible i assequible, amb l’ecologia, amb redefinició del fenomen del turisme que faci que la ciutat no estigui sotmesa al mercantilisme i es converteixi en un parc temàtic. Crec que la nostra alcaldessa ha sigut fidel a la ciutat i a si mateixa, un equilibri molt difícil». Per la seva banda, la periodista i escriptora, Cristina Fallarás que també ha participat a l’acte ha recordat la importància de mesures que s’han posat en marxa aquest mandat com el dentista municipal.

 


Ada Colau /  Barcelona en Comú /