Redacción •  Catalunya •  24/01/2020

Barcelona En Comú llança la campanya ‘No és normal’ per alertar de la contaminació de l’aire a la ciutat

  • No és normal que l’aire que respires tingui uns nivells de contaminació superiors als recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. No és normal que els teus pulmons, els teus ossos o el teu cor pateixin per culpa de la contaminació atmosfèrica. No és normal que els cotxes amb motor de combustió ocupin gran part de l'espai públic i emetin el 50% de les partícules contaminants associades al trànsit a la ciutat.
  • A Barcelona un 48% de la població viu en zones on se superen els nivells màxims de contaminació establerts per la Unió Europea. La pol·lució es troba molt estesa a la ciutat i és especialment aguda a l’Eixample i a les vies amb més trànsit. I les conseqüències d’això són moltes i molt perjudicials. El futur depèn de les decisions que prenguem avui. Cal que accelerem l’acció, per les futures generacions i pel planeta.
Barcelona En Comú llança la campanya ‘No és normal’ per alertar de la contaminació de l’aire a la ciutat

Barcelona, 24.1.2020

Barcelona En Comú ha llançat avui la campanya ‘No és normal’ que posa el focus en els alts nivells de contaminació de l’aire que respirem. L’objectiu d’aquesta acció comunicativa és posar en relleu que no es pot normalitzar que l’aire de la ciutat tingui uns nivells de contaminació superiors als recomanats per l’Organització Mundial de la Salut i les conseqüències que això té en la nostra qualitat de vida.

Al web noesnormal.cat es pot veure el vídeo i la imatge gràfica d’aquesta campanya que, al llarg de dues setmanes, difondrà informació més detallada de com afecta la contaminació en la salut de la ciutadania. Amb aquesta campanya, ideada i realitzada per activistes de Barcelona En Comú, es vol transmetre l’anomalia de què «els cotxes amb motor de combustió ocupin gran part de l’espai públic i emetin el 50% de les partícules contaminants associades al trànsit a la ciutat».

Respecte al contingut del vídeo de llançament de la campanya, es mostra la imatge de gent gaudint d’un dia normal en un parc amb màscares posades per protegir-se de la contaminació. Durant el vídeo es posa l’accent en què a Barcelona cada día mor una persona per culpa de la contaminació de l’aire. «No és normal que els teus pulmons, els teus ossos o el teu cor pateixin per culpa de la contaminació», diu un dels missatges de la campanya. El web també recull un apartat per implicar-se a Barcelona en Comú per lluitar contra la crisi climàtica.

Consulta el web de la campanya No es normal.

 


Barcelona en Comú /  Contaminación atmosférica /