Redacción •  Catalunya •  23/10/2016

Les bases de Barcelona En Comú aproven el full de ruta del nou espai polític català

El proper 3 de novembre tindrà lloc la conferència "Sobiranies i processos constituents" a càrrec de Xavier Domènech, per aprofundir en el debat sobre la qüestió nacional.

Barcelona En Comú ha celebrat avui un plenari extraordinari per presentar el document sobre l’espai polític català amb les aportacions dels debats que han tingut lloc durant el darrer mes als diferents espais de l’organització. Els activistes assistents han validat aquest full de ruta, per la qual cosa Barcelona En Comú seguirà amb el pla de treball calendaritzat per a la construcció del nou espai polític català.
 
El document presentat servirà com a marc per desenvolupar el procés d’articulació del nou espai, un procés que pretén ser obert i de desbordament ciutadà, amb la col·laboració de persones, organitzacions i moviments que desitgin formar part del projecte.
 
«Després de fer els processos de debat interns, Barcelona En Comú obre el debat a la ciutadania i altres organitzacions polítiques de l’esquerra d’aquest país» ha manifestat Susanna Segovia, membre de la Direcció Executiva de BComú, qui ha declarat que «després de les victòries electorals, aquest espai polític és central per a construir un nou model de país a Catalunya». I ha afegit: «Fem crida a debatre per tot el territori el model de país que volem construir».
 
L’objectiu següent és desenvolupar el model de país pel qual s’apostarà, abordant temàtiques centrals de la política i societat catalana, des d’una perspectiva municipalista i soberanista. Construïdes i aprovades per les bases polítiques, es deliberarà el model d’organització més adequat pel funcionament i governança del nou espai. I un cop es faci pública la proposta, s’obrirà un procés deliberatiu a tota la ciutadania catalana, que inclourà tallers presencials a diferents territoris de Catalunya.
 
Per tal de seguir aprofundint en el debat sobre la qüestió nacional, Barcelona En Comú organitza la conferència «Sobiranies i processos constituents» a càrrec de Xavier Domènech, membre de la direcció executiva de Barcelona En Comú i diputat d’En Comú Podem, que tindrà lloc el dijous 3 de novembre. Aquest acte s’emmarca en l’Escola del Comú, el nou espai formatiu per a la reflexió, el debat i l’aprenentatge, que vol esdevenir un lloc de trobada de desenvolupament de pensament crític.
 

 


Barcelona en Comú /