Redacció •  Catalunya •  23/03/2017

Tanquem un acord amb els diferents actors per confluir a un espai polític i social a Catalunya

Després de mesos de treball conjunt, hem tancat un acord amb la resta de forces polítiques confluents per continuar sumant i construint un espai polític que estigui al costat de la ciutadania que demana una alternativa de govern a la política del 3%. Ens felicitem totes plegades per haver trobat la manera de respectar les diferències organitzatives i posar els objectius al davant de les sigles, com ja vam fer amb la confluència a Barcelona.

Amb aquest acord, fruit de la generositat de cadascun dels actors en benefici d’un objectiu comú, avui estem a un pas més a prop de tornar les institucions catalanes a la ciutadania. Sortim d’aquest procés més fortes, generoses i valentes i animem a tota la ciutadania a sumar-se a aquest procés que busca un nou model de país, un país en comú.
 
El proper 8 d’abril donarem el tret de sortida amb la celebració de l’assemblea fundacional del nou espai polític i social, una jornada en la qual el nou espai es dotarà d’uns organismes de direcció transitoris. Els diferents actors de la confluència han arribat avui a un acord sobre la forma de votació d’aquests organismes, que combinarà el vot online amb el presencial, en aquest segon cas durant l’assemblea, i que requerirà la validació del DNI també online o presencial en el procés de registre o de votació. Per a la validació presencial s’habilitaran diversos punts pel territori.
 
Els dos organismes de direcció del nou espai són l’Executiva, que estarà formada per 33 membres, i la Coordinadora nacional, que estarà formada per 120 membres. Podran presentar-se a aquests organismes persones per equips amb llistes obertes o individualment, i seran escollides membres de l’executiva i del consell nacional les persones més votades. Per assegurar que els organismes tinguin una representació plural, cap candidatura podrà ocupar la totalitat de les places dels diversos organismes. Així, cap candidatura a l’executiva pot superar els 25 membres: 1 (cap de llista) + 24 membres. En el cas de la Coordinadora nacional, cap candidatura pot superar els 96 membres: 1 (cap de llista) + 95 membres.
 
Pel que fa al calendari, el termini de presentació de candidatures estarà obert a partir de demà 22 de març i fins al 26 de març. L’1 d’abril es proclamaran les candidatures definitives i s’iniciarà el procés de votacions, que finalitzarà el mateix dia de l’assemblea. L’assemblea se celebrarà el dia 8 d’abril al pavelló de la Vall d’Hebron i començarà a les 9 del matí.

Barcelona en Comú /