Redacció •  Catalunya •  22/06/2016

Xavier Domènech compara Rajoy amb Nixon: “El 26J serà l’impeachment democràtic contra el govern del PP”

El cap de llista d’En Comú Podem demana la dimissió del president del govern i de Fernández Díaz i assenyala que aquest cas deixa “claríssim” que “el principal adversari d’aquestes eleccions és el govern del PP”

Xavier Domènech compara Rajoy amb Nixon: “El 26J serà l’impeachment democràtic contra el govern del PP”
El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha comparat avui el cas de les Fernández Díaz amb el Watergate dels anys 70, i ha fet un paral·lelisme amb el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i Richard Nixon. “El 26J s’haurà de convertir en el gran ‘impeachment’ democràtic en contra d’aquest govern del PP que ja no podem suportar ni un dia més”, ha assenyalat el candidat, després que avui es conegués que Rajoy estava al corrent de les actuacions de l’actual ministre de l’interior en funcions i candidat del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz. “És un dels casos més greus de la història democràtica”, ha asseverat.

Domènech ha rememorat com Richard Nixon es negava a dimitir en el marc del cas Watergate i que “se’ls va haver de fer fora perquè no assumia les seves responsabilitats”, i l’ha comparat amb la situació de Rajoy, a qui ha definit com “una caricatura de Nixon”. El cap de files de la confluència ha recordat que Rajoy es va comprometre al programa Salvados que “si hagués un cas d’aquests tipus ell hauria de dimitir”, i que amb aquest cas “ha quedat claríssim que el principal adversari en aquestes eleccions és el govern de Mariano Rajoy, Richard Nixon, i que el 26J es converteixi en el gran impeachment que tots necessitem”. El candidat ha demanat també que el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, “no ha de ser renovat i també se li ha de fer un impeachment immediat”. “Si un director de l’Oficina Antifrau es dedica a fer frau, ha de plegar immediatament”.

Preguntat pels periodistes, Domènech ha refermat que el referèndum “ha de ser un compromís del nou govern del canvi”, i que es concretaria amb “una interlocució entre aquest nou govern i les forces polítiques catalanes, com es va produir a Gran Bretanya amb el cas d’Escòcia. En aquest sentit, Domènech ha afirmat que sobre aquesta qüestió ell i Pablo Iglesias opinen “exactament el mateix”, i que de fet el President Puigdemont “va anar a Madrid fa unes setmanes a fer una proposta en aquest sentit”.
 

En Comú Podem aposta per un Pla de xoc contra la precarietat laboral femenina i per equiparar els permisos de maternitat i paternitat

Domènech ha fet aquestes declaracions en el marc d’una reunió amb col·lectius de treballadores del sector de la cura, de la llar, de la geriatria i de la teleassistència, “un sector fonamental en l’Estat del Benestar”, on hi ha assistit acompanyat per les número 6 i 9 de la llista, Mar Garcia i Aina Vidal, que han aprofitat per traslladar les mesures de la seva candidatura per acabar amb la precarietat laboral femenina. “Per acabar amb la desigualtat impulsarem mesures que busquen que el feminisme impregni tots els àmbits: a la llar, a les administracions i a les empreses”, ha dit, per la qual cosa En Comú Podem impulsarà un Pla de xoc per acabar amb la precarietat femenina i reduir la bretxa salarial. “No tenim justícia de gènere sense reorganització del tems i de la cura”, ha assegurat.

D’aquesta manera, la candidatura encapçalada per Domènech també aposta per incrementar el salari mínim interprofessional fins a assolir l’objectiu de la Carta Social Europea del 60% del salari mitja pactat en el conveni col·lectiu (1000€) i aplicar la mateixa ràtio a la pensió mínima contributiva. Igualment, Garcia ha avançat que promouran una Llei de promoció de la coresponsabilitat i sostenibilitat de la vida, que fomenti la coresponsabilitat dels homes en les cures i que, entre d’altres, impulsi permisos remunerats per atendre necessitats familiars de cura sense perjudicar els drets laborals i socials de les persones treballadores i equiparar els permisos de paternitat als de maternitat, intransferibles i remunerats al 100%.

I per abordar la bretxa salarial que també afecta a les pensions, Garcia ha assegurat que En Comú podem aposta per augmentar les pensions no contributives. La candidatura de la confluència aposta per abordar, com a pla de xoc, la millora de les pensions de viduïtat més baixes fins que constitueixen el 75% del salari o de la pensió de la parella i que arribin al 100% en cas que els ingressos resultants siguin inferiors als índex de renda mínima. Impulsar un nou pacte social pel sistema de pensions que superi l’actual concepte de dret derivat de la parella, i el transformi en dret garantit per la condició ciutadana.

Per tot plegat, Domènech ha reclamat “fer fora el PP” i constituir un govern que legisli a favor de les dones, ja que el 85% de llocs de treball destruïts al sector serveis des que va començar la crisi eren llocs ocupats per dones, i el 70% de les persones que cobrem el SMI son dones. “Els índex de pobresa atur o precarietat afecten sobretot a dones”, ha recordat.


Catalunya /  corrupció /  eleccions /  Fernandez Diaz /  Mariano Rajoy /  PP /