Redacció •  Catalunya •  20/01/2020

Dos desnonaments a Mataró vulneren el nou decret-llei de la Generalitat

La PACC Mataró denúncia que el dijous 23  han d’afrontar 2 desnonaments malgrat la nova llei. I amb la gravetat d’afrontar en els dos casos l’amenaça d’una actuació policial severa amb desplegament d’antiavalots.

Dos desnonaments a Mataró vulneren el nou decret-llei de la Generalitat

Rocafonda i Cerdanyola, respectivament són els barris on viuen les dues famílies que estan passant pel tràngol d’aquests desnonaments. En ambdós casos, la responsabilitat dels desnonaments recau en entitats bancàries, el Banc Santander i Ibercaja, que pretenen saltar-se les prescripcions d’obligatorietat d’oferir un lloguer social que recull el recent decret llei 17/2019  de la Generalitat. La PACC vol remarcar que la situació vulnerable d’aquestes famílies està del tot acreditada pels serveis socials i per l’aprovació de Mesa d’Emergència. Malgrat tot això, encara no ha arribat cap alternativa ni oferta de lloguer social, és més, durant el darrer curs, ja han hagut d’aturar el desnonament a peu de carrer diverses vegades.

Des de la plataforma es vol fer incís del caràcter flagrant i a contra-llei d’aquests desnonaments: fins i tot en el cas del llançament que promou el Banc Santander la Generalitat dóna la raó a la família i a la plataforma i ha activat un expedient sancionador contra el banc, entenent que s’està saltant la seva responsabilitat d’oferir un lloguer social.

A tot això, cal sumar-hi que a traves de les actes judicials, les activistes de la PACC preveuen un fort desplegament policial per evitar que una concentració de veïnes aturi els desnonaments de dijous. Des de la plataforma volen alertar de la possibilitat de que es repeteixi un escenari com el del passat març del 2019: la darrera vegada que a Mataró van intervenir els antidisturbis per efectuar un desnonament el resultat va ser de diversos ferits, dos detinguts i la destrossa completa del portal per part dels agents.

Per aquest motiu, la PACC reclama l’aturada immediata dels desnonaments . A la vegada, la plataforma crida a la ciutat i els seus veïns a revoltar-se contra aquesta injusta situació i preparar-se, si cal, per fer front a la intervenció policial i aturar els desnonaments. Per tot això, convoquen una roda de premsa.

A la convocatòria, s’hi afegeix la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, per denunciar que el mateix dijous 23 de gener han d’afrontar també un desnonament a Premià de Mar, el 2n llançament contra una família per execució hipotecària, promogut pel banc BBVA .

En total, són 3 els desnonaments que amenacen a famílies del Maresme el dia 23. Una sagnia que les plataformes de lluita per l’habitatge es disposen a aturar de manera organitzada i fan una crida als i les veïnes per unir-se a defensar els pobles i barris contra l’especulació.