Archivo •  Redacció •  Catalunya •  18/09/2018

Ada Colau, Ramón Arnabat i Candela López, nous coordinadors generals de Catalunya en Comú

La coordinació general ha estat aprovada per unanimitat a la Comissió Executiva celebrada aquest dilluns.

Ada Colau, Ramón Arnabat i Candela López, nous coordinadors generals de Catalunya en Comú

La Comissió Executiva de Catalunya en Comú reunida aquest dilluns ha escollit per unanimitat una nova coordinació general de la formació, que passarà a estar formada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el regidor de Vilafranca en Comú Ramón Arnabat; i la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Castelldefels, Candela López. Així, després de la decisió de Xavier Domènech de deixar el càrrec de coordinador general, Arnabat i López acompanyaran a Colau al capdavant de Catalunya en Comú.

La formació destaca que la nova coordinació general reflecteix la pluralitat de l’espai i conté un fort component municipalista, ja que les tres persones que la integren ostenten actualment càrrecs al món local. D’aquesta manera, Catalunya en Comú es reforça de cara a afrontar una de les seves principals prioritats: les eleccions municipals de l’any vinent.

Després de l’elecció de la coordinació general, es treballarà la proposta de nucli amb les diverses responsabilitats executives de Catalunya en Comú. Tot plegat es portarà a ratificació al proper Consell Nacional de Comuns que se celebrarà aquest dissabte 22 de setembre.

A continuació us apuntem un breu currículum de les noves coordinadores generals:

Ada Colau

Ada Colau Ballano (Barcelona, 1974) és la primera dona alcaldessa de la història de Barcelona. Ha dedicat part de la seva carrera professional a la investigació i a la defensa dels drets humans, fent èmfasi especialment en el dret a l’habitatge. Les seves competències professionals i polítiques s’han forjat en els últims vint anys i són fruit d’estudis acadèmics, de la tasca que ha desenvolupat en organitzacions civils i de la participació en moviments socials.

Ramón Arnabat

Ramón Arnabat Mata (1957) és regidor del grup municipal de Vilafranca en Comú a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès des de l’any 2015. Doctor en Història, historiador i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Lligat al moviment associatiu sindical, cultural i esportiu, ha estat president de l’IEP entre 2006-2014 i dirigeix el projecte Tots els Noms i el CIARGA. La seva tasca professional ha estat reconeguda amb el premi d’Història de Catalunya Jaume Vicens Vives.

Candela López

Candela López Tagliafico (Lomas de Zamora, província de Buenos Aires, 1985) és primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Castellefels, del qual va ser-ne alcaldessa del 2015 al 2017. Diplomada en Gestió i Administració Pública, llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Polítiques Públiques a l’Institut de Formació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra. Del 2007 al 2011 va ser regidora de Joventut a l’Ajuntament de Castelldefels i en la legislatura 2011-2015 va ser regidora d’ICV-EUiA a l’oposició.


Ada Colau /  Catalunya en Comú /