Redacció •  Catalunya •  17/04/2018

Cap querella ens aturarà en la lluita contra els especuladors

Comunicat davant la declaració de Gala Pin, regidora de Barcelona En Comú, investigada per injúries i calumnies contra el fons inversor MK Premium.

Cap querella ens aturarà en la lluita contra els especuladors

Barcelona, 17.4.2018

Avui Gala Pin, regidora de Barcelona En Comú, declara com a investigada per una querella per injúries i calumnies interposada per la immobiliària MK Premium. Barcelona En Comú vol expressar el nostre rebuig frontal cap a aquesta querella, la qual posa de manifest el fet que els lobbies immobiliaris de la nostra ciutat estan fent tot allò que està a les seves mans per frustrar els esforços del govern municipal per protegir els veïns i veïnes de les seves pràctiques especuladores.

Un dels problemes més greus que tenim com a ciutat és l’especulació que expulsa els veïns de les seves cases. En els últims temps hi ha empreses que només busquen el rèdit econòmic per sobre del dret a l’habitatge, que és un dret fonamental. Gairebé fa un any, Gala Pin va participar en un debat al programa Els Matins de TV3 on també estava Daniel Leiva, administrador de MK Premium, un fons inversor que està especulant amb alguns edificis a Barcelona, tal com expliquen en la seva presentació a la pàgina web: “MK Premium és una empresa d’inversió patrimonial i de gestió d’actius immobiliaris que destaca per augmentar el seu valor mitjançant la rehabilitació integral i millora arrendatícia dels seus immobles”.

En el programa, la regidora de Ciutat Vella va defensar els veïns i veïnes d’aquestes pràctiques especulatives, i va explicar a què es dedica MK Premium als nostres barris. Un exemple d’aquestes pràctiques depredadores és el que va fer al carrer Lancaster del Raval, on alguns veïns van denunciar assetjament immobiliari per part de MK Premium i van demanar la intervenció de l’Ajuntament per vetllar per la seva situació.“Continuaré denunciant les pràctiques d’aquells que només busquen el rèdit econòmic a costa d’aquells que tenen menys recursos i vetllant per la gent que viu als nostres barris”, ha dit Gala Pin, qui ha afegit que “continuarem exigint a les administracions competents que canviïn les lleis per evitar l’especulació i protegir els llogaters. Si deixés de fer-ho, deixaria de tenir sentit estar on estic”.

Considerem que la querella de MK Premium no se sosté en absolut. El que ha fet la regidora és denunciar públicament i de forma contrastada les pràctiques depredadores que es donen a la ciutat, exercint així el seu dret a la llibertat d’expressió i el seu deure de defensar el bé comú al districte on és regidora, Ciutat Vella.

Per a Barcelona En Comú defensar el dret a l’habitatge davant l’especulació no pot ser delicte. Vam arribar a les institucions per seguir defensant els drets fonamentals i la gent que viu als nostres barris. Continuem dient que calen reformes legals que protegeixin els llogaters i que blindin l’habitatge contra l’especulació. Per això, cap querella ens aturarà ni ens farà callar.

#DefensemBcn, prou especulació!

 


Barcelona en Comú /