Redacció •  Catalunya •  09/04/2017

Xavier Domènech: “Avui inaugurem un nou cicle polític pel país”

L’assemblea fundacional d’Un País en Comú arrenca amb més de 9.000 persones inscrites i més de 5.000 vots emesos per escollir la direcció transitòria del nou espai polític dels comuns

Xavier Domènech: “Avui inaugurem un nou cicle polític pel país”

El portaveu d’Un País En Comú, Xavier Domènech, ha afirmat a l’inici de l’assemblea fundacional del nou espai polític dels comuns que “avui inaugurem un nou cicle polític pel país”. “És un dia emocionant que estic segur que sortirà als llibres d’història de Catalunya”, ha assenyalat Domènech, que ha celebrat que “la proposta que ha guanyat dues campanyes electorals a Catalunya i que va guanyar a l’Ajuntament de Barcelona esdevé una proposta política de país i pel país, que pretén no només guanyar unes eleccions sinó guanyar un país”.

L’assemblea fundacional ha començat amb un total de 9.217 persones inscrites a Un País En Comú, 6.696 de les quals ja s’han verificat mitjançant el seu DNI, i amb 5.495 vots emesos telemàticament per escollir la direcció transitòria del nou espai polític, tant la Comissió Executiva com la Coordinadora. Durant tot el dia, les persones inscrites que han acudit al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona definiran mitjançant votacions presencials l’ideari polític del nou espai i els principis ètics i democràtics.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha obert l’Assemblea, on a partir de les 18.30 hores hi intervindran representants de les diverses forces convidades: Mireia Molla (diputada de Compromís), Pablo Echenique (Secretari d’Organització de Podemos), Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona per Guanyem Badalona), Alberto Garzón (Coordinador Federal d’Izquierda Unida) i Xulio Ferreiro (alcalde de La Corunya per Marea Atlántica).

Un País en Comú ha rebut també el suport de l’historiador Josep Fontana, que mitjançant una carta ha celebrat que “avui neix un nou moviment polític català, independent i lliure de compromisos, que opta pel doble objectiu de lluitar per la llibertat i la igualtat”.

Xavier Domènech: “És un dia històric, neix una nova força a Catalunya per guanyar un nou país”

“És un dia històric, neix una nova força a Catalunya per guanyar un nou país”. Amb aquestes paraules ha tancat Xavier Domènech l’assemblea fundacional del nou espai polític dels comuns després de ser escollit membre de la Comissió Executiva transitòria que pilotarà les primeres passes de la nova força política. “Assumim la responsabilitat de ser tant diversos com el nostre poble, és la nostra hora, i tenim pressa perquè volem un país que no deixi ningú enrere”, ha afirmat.

Domènech ha definit el nou espai com els “sobiranistes de la sobirania realment plena del nostre poble”, i que està profundament convençut que és “des de la fraternitat que aconseguirem la llibertat i la igualtat”. “Hem d’activar l’esperança, construir l’alternativa i posar fi a la por. Estem farts de sentir parlar dels 4%”, ha sentenciat, alhora que ha celebrat que la nova força uneixi “els diversos fils del bo i millor del passat al nostre país: el fil roig, el fil verd… i el fil morat d’aquests cercles, d’aquestes bases: us necessitem per ser més forts i guanyar aquest país”, ha dit en referència a Podem. “És un nou començament per aquest país”, ha conclòs.

Ada Colau: “La força de la gent és imparable”

«Avui hem fet un pas important que ens compromet a més responsabilitat, feina i compromís”, ha destacat Ada Colau, cap de llista de la llista més votada a la Coordinadora. “Som comuns junts i juntes. Som comuns perquè no pensem caure en les trampes de les elits, no caurem mai en la guerra de pobres contra pobres», ha manifestat. En aquest mateix sentit, ha dit que «estem disposades a fer tot el que estigui a les nostres mans per conquerir drets, llibertats i sobiranies aquí i ara”. “I perquè som profundament feministes, no només hem vingut a guanyar Catalunya per la seva gent sinó que hem vingut a canviar el significat de la paraula guanyar: fer política des de la gent, per la gent, i posar les persones com a únic objectiu de les polítiques públiques», Colau. L’alcaldessa de Barcelona, a més, ha recordat que «la història oficial no ens esperava i si avui som aquí és perquè hem pres consciència que la nostra única força és la força de la gent, que és imparable i pot reescriure la història».

Un total de 5.540 persones han votat per escollir els 33 membres de la Comissió Executiva i els 120 membres de la Coordinadora del nou espai polític. En total s’han registrat un total de 9.279 persones, 6.805 de les quals tenien dret a vot després d’haver-se validat mitjançant la presentació del seu DNI. Dels 5.540 vots emesos, 5.462 són vots vàlids, el 80.26% sobre total de dret a vot i 58,86% sobre total registre.


Ada Colau /  Barcelona en Comú /  EQUO /  EUiA /  Xavier Domènech /