Redacció •  Catalunya •  02/07/2017

Endavant (OSAN) i la COS reparteixen 10.000 catàlegs que denuncien la rebaixa de drets, a 19 centres i eixos comercials dels Països Catalans

Amb l'acció #DretsDeRebaixes, emmarcada en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació, Endavant i la COS denuncien els baixos salaris i les pèssimes condicions laborals de les dones treballadores en sectors amb grans beneficis pels empresaris.

Endavant (OSAN) i la COS reparteixen 10.000 catàlegs que denuncien la rebaixa de drets, a 19 centres i eixos comercials dels Països Catalans

Avui, l’organització política Endavant (OSAN) i el sindicat Coordinadora Obrera Sindical han repartit 10.000 catàlegs informatius a 19 centres i eixos comercials dels Països Catalans. Sota el nom de #DretsDeRebaixes, les organitzacions de l’esquerra independentista han denunciat les precàries condicions laborals i els sous de misèria d’aquests establiments, condició indispensable per a l’enriquiment obscè dels empresaris propietaris de les cadenes comercials. La denúncia també subratlla la feminització d’aquest sector, ja que són majoritàriament dones qui pateixen aquestes pèssimes condicions. L’acció s’emmarca en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació.

Dissabte 1 de juliol, l’organització política Endavant (OSAN) i el sindicat Coordinadora Obrera Sindical han repartit 10.000 catàlegs informatius a 19 centres i eixos comercials. L’acció s’emmarca en la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació i ha denunciat que les treballadores d’aquests establiments tenen #DretsDeRebaixes.

Amb el repartiment del catàleg informatiu, les organitzacions de l’esquerra independentista han denunciat que són les precàries condicions laborals i els sous de misèria de les treballadores el que porta a un enriquiment obscè dels empresaris propietaris de les cadenes comercials. La denúncia també subratlla la feminització d’aquest sector, ja que són majoritàriament dones qui pateixen aquestes pèssimes condicions.

L’acció s’ha dut a terme als centres i eixos comercials següents: Centre Comercial Plaza Mar d’Alacant; Centre Comercial La Vital de Gandia; Centre Comercial Arena de València; Centre Comercial Parc Central i carrers del centre de Tarragona; Centre Comercial La Fira de Reus; Mercadona de Vilafranca del Penedès; Passeig Pere III i Àngel Guimerà de Manresa; Carrefour Les Comes d’Igualada; Baricentro de Barberà del Vallès; La Roca Village; Mataró Park; CC La Maquinista, Gran Via 2 i les Glòries a Barcelona; CC Splau del Prat; Espai Gironès de Salt i carrers del centre de Girona; Carrer Major de Lleida. En tots ells s’ha desenvolupat amb total normalitat i una bona rebuda per part de treballadores i consumidores dels centres comercials.


Catalunya /