Redacció •  Catalunya •  12/05/2023

Ada Colau: “Som la garantia que els veïns del Besòs i del Baix Llobregat arribaran al centre en tramvia en els propers 4 anys»

Barcelona en Comú es compromet amb la connexió de les xarxes de tramvia i la rebaixa del transport públic.

Ada Colau: “Som la garantia que els veïns del Besòs i del Baix Llobregat arribaran al centre en tramvia en els propers 4 anys»

12/05/2023.

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, s’ha compromès aquest matí a culminar la connexió de les xarxes del tramvia per la Diagonal que ja està en obres en el primer tram. “Som la garantia que els veïns del Besòs i del Baix Llobregat arribaran al centre en tramvia”, ha dit l’alcaldable acompanyada de la candidata número 3, Janet Sanz i 8 candidats metropolitans més en un contacte informatiu a Sant Martí.

Colau ha deixat clar que els Comuns són l’única força compromesa de debò amb aquest projecte d’infraestructura cabdal per Barcelona que es posarà en marxa en el proper mandat. «És important garantir la connexió del tramvia, perquè el senyor Trias ha dit que la vol aturar i el candidat del PSC la vol endarrerir. És molt important en el projecte de ciutat perquè traurà 14.000 vehicles i sumarà 200.000 passatgers a la xarxa de 9 municipis connectats», ha explicat l’alcaldessa.

Lídia Muñoz, candidata dels Comuns de Sant Feliu Llobregat, ha insistit que «en un context d’emergència climàtica, és més necessari que mai un transport públic d’alta capacitat i sostenible». En aquest sentit, ha reivindicat la connectivitat entre el Baix Llobregat i el Besòs «que és bastant impossible», ha dit, així com «altres reptes com el perllongament de la T3 que ja està adjudicada».

Aïda Llauradó, de Badalona, ha parlat per la seva banda d’altres reivindicacions com «allargar el tram de Sant Adrià fins el port de Badalona. «Els comuns també connectarem la Línia 1 de metro amb la nostra ciutat», ha expressat.

Rebaixa de preus

A banda d’això, els Comuns es comprometen amb la rebaixa del transport públic que es va aconseguir a finals de l’any passat i s’ha estès a tot 2023. «Ens van dir que impossible i avui ningú en renega i de fet, s’ha demostrat que dona resultats. Hem assolit rècord validacions a TMB i al tram», ha explicat Colau per deixar clara la seva aposta per mantenir la reducció.

La presentació d’aquestes mesures ha estat conjunta amb Claudio Carmona, de Cornellà de Llobregat; Lídia Muñoz, de Sant Feliu Llobregat; Margi Gual, de Sant Joan Despí; Just Fosalva, de Sant Just Desvern; Jordi Pérez, d’Esplugues de Llobregat; Irene Aldabert, de Sant Adrià de Besòs i Aïda Llauradó, de Badalona. També la candidata número 3 i tinenta d’aldalde, Janet Sanz.


Barcelona en Comú /