Redacció •  Catalunya •  29/11/2022

Barcelona en Comú inicia les primàries per escollir la seva candidatura per a les municipals 2023

El procés comença avui i acabarà al mes de març amb la votació i presentació pública de la llista.

Barcelona en Comú inicia les primàries per escollir la seva candidatura per a les municipals 2023

29 novembre. El mes de maig passat les activistes de Barcelona en Comú van demanar a l’alcaldessa Ada Colau que optés a un tercer i últim mandat i sigui la candidata de la formació a les eleccions municipals de maig de 2023. La líder dels comuns va fer pública la seva acceptació uns dies després en una roda de premsa als jardins de Pla i Armengol, com a bona “filla del Guinardó”, que deia la rumba que va amenitzar la campanya de 2019. 

Fa poques setmanes BComú celebrava les seves jornades programàtiques ‘Barcelona Futura’ i avui dóna un pas més i engega el procés de primàries per a la confecció i elecció de la candidatura que concorrerà a les eleccions municipals de 2023, un procés que finalitzarà al mes de març. 

La portaveu de BComú, Tània Corrons, destaca que “la defensa del bé comú i la radicalitat democràtica” segueixen sent la guia dels comuns des de que van arribar a l’Ajuntament el 2015, i que entomen els comicis de 2023 amb “vocació guanyadora i un model de ciutat definit” amb el que volen culminar la transformació de la ciutat en el pròxim mandat. Per fer-ho possible, la construcció de la candidatura és fonamental, per això el procés de primàries es basa en “el diàleg obert amb els i les activistes de Barcelona en Comú, en un procés d’escolta activa dels candidats i candidates per fer una llista de consens que contribueixi a consolidar un model de ciutat basat en la transformació verda i la protecció social i que posa els barcelonins i les barcelonines al centre de les decisions polítiques que les afecten”, ha declarat la portaveu de l’organització.

Corrons també ha volgut posar en valor que Ada Colau hagi acceptat presentar-se a un tercer i últim mandat per “culminar la transformació de la ciutat”.

Procés participatiu

El reglament electoral de BComú es va elaborar aquest estiu en base a un debat obert a tots els activistes i varis debats a la Coordinadora General, i es va aprovar en el plenari de juliol passat.En aquest procés de primàries, les persones inscrites com a candidates a caps de llista hauran d’assistir a vàries reunions amb activistes de Barcelona en Comú on explicaran els projectes que volen plantejar i recolliran les propostes de criteris i perfils de candidats i candidates que podrien formar part dels seus equips.

Votació final

Al març es publicaran les candidatures definitives, formades pels aspirants a cap de llista i equips d’entre 5 i 20 persones.

Tant si es presenta només una llista com si se’n presenten més, la decisió final la prendran les persones inscrites i verificades al registre de BComú mitjançant una votació online.

Calendari (dates destacades del procés)
• 29 novembre 2022: Convocatòria del procés electoral.
• 20 desembre 2022: Publicació definitiva dels caps de llista al web de BComú.
• 9 gener-10 febrer 2023: Trobades amb caps de llista i activistes de BComú.
• 13-20 febrer 2023: Preinscripció de candidatures.
• 21 febrer-13 març 2023: Recollida d’avals individuals dels candidats/es.
• 14 març 2023: Proclamació provisional de les candidatures.
• 20 març 2023: Tancament del cens electoral (12h.).
• 21-26 març: Votacions.
• 30 març: proclamació definitiva de resultats i presentació pública de la llista.

Més info aquí.


Barcelona en Comú /