Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya •  Opinión •  28/08/2017

La CGT de Catalunya contra els atacs al dret de vaga

Davant la imminent sortida mitjançant la repressió al conflicte d’Eulen a l’aeroport de Barcelona, des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya volem fer palès els següents punts:

- Considerem inacceptable el desplegament de cap cos policial per suplantar els vaguistes en els controls d’equipatges de l’aeroport. El precedent que aquesta opció suposa és molt preocupant pel conjunt de la classe treballadora, doncs se’ns estaria dient que mitjançant un cos policial o militar l’administració pot finalitzar, mitjançant la repressió, una vaga. En aquest punt, gobierno i govern han estat més units que mai, sent l’únic dissentiment el color de l’uniforme que faria la feina bruta contra la plantilla.

- Considerem igualment inacceptable el recurs a un arbitratge obligatori imposat des de l’administració. Genera també un precedent en el mateix sentit que el punt anterior: prohibir una vaga com a eina per resoldre el conflicte que l’ha motivat.

- Considerem que la resolució del conflicte plantejat passa per revertir la privatització d’AENA, recuperar les seves activitats externalitzades i replantejar quin tipus de treballadors/es han de realitzar les diferents tasques que fan funcionar els aeroports. En aquest sentit, cal renunciar a empreses de seguretat privada i cobrir aquests llocs amb treballadors/es directament dependents d’AENA.

Les sortides repressives als conflictes laborals suposen greus atacs al conjunt de la població i com a tals cal rebutjar-les. Les mesures plantejades per les administracions i la patronal a l’aeroport de Barcelona no són noves i, durant les darreres setmanes, ja s’havien posat sobre la taula en altres vagues: Quan les empreses no poden doblegar les plantilles, l’administració es posa al seu costat per donar-li un cop de mà atacant els nostres drets.

Amb aquesta il·legalització, animada pels habituals tertulians i polítics de tot color, es vol normalitzar el fet de rebentar vagues pel fet que «afecten»… Què han de fer sinó les vagues? En comptes de posar el focus sobre la voracitat de les empreses, es criminalitza un i altre cop a tot col·lectiu que lluiti per millorar els seus drets.

Des de la CGT de Catalunya fem una crida a la població a no caure en aquest parany i a defensar el nostre dret de vaga amb dents i ungles. Com s’està demostrant darrerament, és allò que temen un i altre cop els que manen, primer els pot aturar i després els fa retrocedir.

Defensem el dret de vaga fent més vagues, més contundents i amb més solidaritat i suport mutu.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya


Opinión /