Redacció •  Vivienda •  30/11/2021

«Més ocupacions, més lloguer social, menys narcoespeculació»

#Riereta3SeQueda. Dijous 2 de desembre a les 10:00h C/ Riereta nº 3.

«Més ocupacions, més lloguer social, menys narcoespeculació»

La societat Unnim, relacionada amb BBVA i Cerberus però que nega ser la propietàride l’immoble vol per sisena vegada desnonar els habitants de l’exnarcopís de Riereta 3 Aquest dijous 2 de desembre es pot tornar a posar de manifest al Raval l’absoluta irresponsabilitat dels grans fons immobiliaris i els bancs davant tant de la crisi habitacional com de l’amenaça del narcotràfic al Raval. Els jutjats, sota instància de la societat Unnim (relacionada amb el BBVA i els fons voltor Cerberus), ha assenyalat aquest dia pel sisè intent de desnonament dels habitants del baix de Riereta 3, un antic narcopis rescatat de les xarxes de narcotràfic per l’activisme veïnal, i on viuen des del 2017 joves en situació de vulnerabilitat social i econòmica.

Malgrat haver-hi una sentència i sis temptatives de llançament precedents, la legitimitat d’Unnim per instar aquest desnonament està en dubte ja que, ara fa tres mesos, els representants de Divarian van reconèixer per escrit que Unnim ja no era el propietari de l’immoble, a un correu electrònic responent a la reclamació de lloguer social. Així consta, també, al Registre de la Propietat de Barcelona, des del 2 de novembre de 2020.

De fet, la AAVV Xarxa Veïnal del Raval i els habitants de la vivenda, malgrat que el jutjat s’ha negat reiteradament a permetre la seva personació per defensar-se de manera efectiva (una altra irregularitat), han dirigit a la magistrada Marta Pesqueiro Cano, un escrit demanant, entre altres aspectes, la paralització del desnonament fins aclarir la titularitat real de l’immoble i per tant la legitimació d’Unnim per instar el desnonament.

En qualsevol cas, el veïnat identifica l’eventual execució d’aquest desnonament com un risc potencial de tornada de l’activitat delinqüencial. Entre la gent que viu a la confluència dels carrers Riereta, Vistalegre i Aurora, a més d’altres indrets del barri, hi ha una clara identificació entre les ocupacions amb la finalitat d’habitatge per persones i famílies entre situació de vulnerabilitat, i l’expulsió material de l’activitat de les xarxes de tràfic. Com mostrarà amb algunes dades i exemples la Xarxa Veïnal del Raval a la roda de premsa que es durà a terme el mateix dijous 2 a la porta de l’immoble, les ocupacions han estat una contribució decisiva per primer expulsar i desprès mantenir a ratlla el tràfic de drogues.

Des de els col·lectius del Raval reclamen un exercici de responsabilitat tant al jutjat com als propietaris responsables d’aquest immoble, que passa per la paralització de qualsevol ordre i procés de desnonament i l’immediata posada en marxa d’una negociació per arribar a un acord de lloguer social. Així mateix, reclament a l’Ajutnament de Barcelona, la posada en marxa de tots els mitjans possibles, sense esperar al l’últim dia, per evitar l’arribada a porta d’aquest llançament.

Más información: Suspendido el desahucio previsto para el 20 de enero en Calle Riereta 3: #Riereta3SeQueda (19/01/2021)


desahucios /