Redacción •  Catalunya •  31/03/2024

CCOO acusa la patronal d’atenció a majors d’oportunisme

  • El sindicat rebutja subscriure un manifest en reivindicació de la superació de la bretxa salarial advertint que «la responsabilitat no és exclusivament de les administracions».
CCOO acusa la patronal d’atenció a majors d’oportunisme

El passat 25 de març, els grups de la patronal de les residències de majors i atenció a la dependència de Catalunya, va emetre un comunicat, subscrit per algunes forces sindicals, en el qual s’exigia l’equiparació salarial i l’homologació. Un manifest que no va comptar amb el suport de la central sindical CCOO.

Ara, el sindicat ha sortit a respondre a les crítiques pel seu rebuig a secundar el comunicat, advertint que «el que el comunicat amaga és que l’equiparació salarial no és una responsabilitat exclusiva de l’Administració».

Per a CCOO Catalunya, el manifest arriba carregat de «oportunisme» realitzant-se quan no es comptarà amb un pressupost de la Generalitat i just en un escenari preelectoral.

A més, adverteixen de la responsabilitat de la pròpia patronal en problemes de bretxa salarial, advertint que «les patronals han tingut ocasions per a avançar en aquesta equiparació en el marc de la negociació col·lectiva i no l’han fet».

«Des de CCOO de Catalunya volem manifestar que estem cansats ​​d’aquestes declaracions testimonials i oportunistes», apunten. «Des de CCOO creiem que l’homologació de condicions no ha de ser exclusivament salarial, sinó que també ha de comprendre tots els altres drets socials i laborals, i que ha de donar-se en tot el sector dels serveis socials, ja que la reivindicació d’equiparació disgregada sectorialment únicament serveix per a afeblir la força de les treballadores», afegeixen.

D’altra banda, la central sindical ha reiterat la seva exigència i compromís amb l’establiment d’un sistema «de serveis socials i atenció a la persona de titularitat pública propi de Catalunya, en el qual el centre siguin les persones usuàries i unes condicions de treball dignes i suficients per a les treballadores i treballadors».

Així mateix, ha reclamat, al costat de l’equiparació salarial amb el sector públic, «la igualtat de gènere, la protecció de la salut, l’estabilitat en l’ocupació i pel respecte i la potenciació de la negociació col·lectiva».


dependencia /