Redacción •  Catalunya •  30/01/2022

Milers de persones surten al carrer contra la reforma laboral

  • Les manifestacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Sabadell són el tret de sortida de l’oposició dels sindicats combatius a la consolidació de les retallades laborals dels governs de Zapatero i Rajoy que suposa la reforma laboral promoguda per Yolanda Díaz amb el suport de la CEOE, CCOO i UGT.
Milers de persones surten al carrer contra la reforma laboral

Aquest dissabte 29 de gener Catalunya ha viscut la primera jornada de protestes multitudinàries en contra la Reforma laboral acordada pel govern espanyol, CCOO i UGT i la patronal CEOE el passat 28 de desembre. Convocades per la Taula Sindical de Catalunya, la jornada d’avui és el tret de sortida d’una mobilització del sindicalisme combatiu contra aquesta nova reforma laboral que, lluny de derogar-les, consolida les principals mesures de les reformes laborals dels anys 2010 i 2012, sota els governs de Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

La principal mobilització ha tingut lloc a Barcelona, on més de 3000 persones han participat en la manifestació que ha transcorregut entre els Jardinets de Gràcia i la seu de la patronal Foment del Treball. La manifestació ha arrencat després de l’arribada de diverses columnes provinents del Baix Llobregat i Santa Coloma.

En un ambient combatiu la manifestació ha transcorregut per Pau Claris, Via Laietana fins a la seu de la patronal Foment de Treball, entre crits i consignes contràries a la docilitat de CCOO i UGT i uns partits que han mentit al seu electorat.

També hi ha hagut manifestacions a Sabadell, Tarragona i Lleida. Centenars de persones han denunciat la fake derogació de la reforma laboral i, en el cas de Lleida, han procedit a cremar diverses caixes simbolitzant els efectes que la reforma laboral ha generat entre la classe treballadora.

La jornada de mobilitzacions l’ha convocada la Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Confederació Nacional del Treball (CNT), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Solidaritat Obrera (SO) i Comissions Obreres de Base (Cobas), que es consolida mitjançant diverses mobilitzacions els darrers mesos (vaga de la sanitat del març, vagues d’interines d’octubre i novembre) com l’alternativa sindical al binomi CCOO-UGT. Ha comptat amb el suport del moviment per l’habitatge, dels col·lectius de pensionistes, de les diferents organitzacions llibertàries de Catalunya, de l’esquerra independentista, etc.

Els propers dies i mesos les mobilitzacions continuaran. Els diferents sindicats de la Taula Sindical van fer pública el passat dijous la seva aposta per mantenir la mobilització els propers mesos contra aquesta estafa del govern espanyol, que lluny de complir la seva promesa de derogació de la darrera reforma laboral, la convalida. La propera cita serà aquest dijous 3 de febrer a les 19h.


movilización /  Reforma laboral /