Redacció •  Catalunya •  29/12/2020

CGT de Catalunya: «Alerta! Policia fora de Control»

Davant aquest escenari repressiu, des del Secretariat Permanent de la CGT Catalunya, sabem que els moviments socials i populars estem sols davant de la repressió, que la millor defensa és un bon atac. Que per més que ens reprimeixin hem de seguir reivindicant les nostres lluites per davant de tot. I que només ens tenim els uns als altres per fer-li front.

CGT de Catalunya: «Alerta! Policia fora de Control»
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Un degoteig continuo de notícies sobre abusos policials, casos repressius i sentències contra els moviments populars, cau sobre el nostre cap com una gota malaia, constant i impertorbable.

Aquesta setmana hem rebut la sentència de l’Audiència de Barcelona que ha condemnat a tres anys i mig de presó per desordres públics greus als companys Francisco Garrobo i un any per en Moisès Fernàndez, pel fet de manifestar-se tallant la Ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017. És un nou atac inadmissible contra el dret fonamental de vaga i manifestació.

Ahir mateix l’ús injustificat d’una pistola taser sobre una persona amb una crisis d’ansietat i que es trobava al terra, a la que se li van aplicar repetides descarregues a més de la reducció. L’ús de taser es va aprovar a Catalunya malgrat l’oposició d’entitats de drets humans.

Fa uns dies un sense sostre va rebre dos trets a l’abdomen per part d’un Guàrdia Urbà de Barcelona quan estava rodejat per una desena de policies. El ferit ha estat imputat per atemptat contra l’autoritat i acusat d’amenaçar als agents amb un ganivet, quan alguns veïns i diverses filmacions neguen aquest fet. Tot ha quedat arreglat amb una altra «revisió dels protocols policials». El silenci del consistori barceloní és un símptoma més de d’aquesta impunitat policial.

Tres companyes del Moviment Feminista, coincidint amb el 25 de novembre, dia contra les violències masclistes, s’han enfrontat a un judici pel piquet informatiu de la vaga feminista del 8M a Vallcarca. És un més dels diferents processos judicials derivats de les jornades de la Vaga Feminista dels darrers anys, com el cas «8Mil Motius» de St. Cugat, que els hi demanen 3 anys i 26.000 € en multes, o els casos d’Horta, Gijón o València.

El moviment per l’habitatge, en especial les persones que aturen els desnonaments posant el cos matí rere matí, estan sent castigades durament, amb una pluja de multes via Llei Mordassa. El Sindicat de Llogateres porta comptabilitzats més de 26.000 € en multes per aturar un desnonament. Tot i les noves normatives i decrets anti desnonament dels diferents governs, la policia i els jutges segueixen desnonant famílies vulnerables cada setmana, retorçant la legalitat a la seva voluntat. Dia rere dia segueixen oferint-nos escenes tan desagradables com els desallotjaments de famílies poques hores abans del toc del toc de queda a nou barris o el raval per citar les més conegudes.

La CGT també hem rebut algunes multes per manifestar-nos el passat 1r de maig o en solidaritat amb la vaga de Nissan, mitjançant la «Llei mordassa». És una llei que fa prevaldre la paraula dels agents de l’autoritat per sobre de qualsevol altre testimoni, i que vulnera les bases jurídiques democràtiques, ja que ets culpable fins que tu demostris el contrari.

Davant aquest escenari repressiu, ens trobem amb «el govern més progressista de la història a l’estat espanyol», que va arribar al poder prometent que derogaria la «Llei mordassa», una promesa més al sac de les mentides. Mentre, a Catalunya la Generalitat només veu la repressió política que afecta els «seus» del procés, denigrant, ignorant o inclús presentant-se com a acusació particular en molts altres processos que a ells no els toquen. Hipocresia o cinisme nivell 10?

Davant aquest escenari repressiu, des del Secretariat Permanent de la CGT Catalunya, sabem que els moviments socials i populars estem sols davant de la repressió, que la millor defensa és un bon atac. Que per més que ens reprimeixin hem de seguir reivindicant les nostres lluites per davant de tot. I que només ens tenim els uns als altres per fer-li front.

Fem una crida al conjunt dels i les nostres afiliades, a les nostres seccions sindicals i als nostres sindicats a intensificar la solidaritat i la lluita contra la repressió i els abusos del poder. I fem també una crida a seguir enfortint les lluites que, amb la seva repressió, les administracions i els seus serfs intenten silenciar.


CGT Catalunya /