Redacció •  Catalunya •  26/09/2022

Sant Adrià En Comú s’oposa a l’aprovació provisional del PDU de les 3 Xemeneies

El nou PDU de les Tres Xemeneies contempla la reurbanització en una zona en risc d’inundabilitat, sense la correcta descontaminació i sense donar resposta a les necessitats del barri de Sant Joan Baptista.

Sant Adrià En Comú s’oposa a l’aprovació provisional del PDU de les 3 Xemeneies

La proposta que han acordat els governs de la Generalitat i els dels ajuntaments de Sant Adrià i Badalona es portarà al Ple Ordinari de setembre, sense haver estat presentada a la ciutadania de Sant Adrià de Besòs i elaborada d’esquena als veïns i veïnes de la nostra ciutat. Tant és així que aquesta nova proposta no respon als interessos urbanístics, socials i econòmics de Sant Adrià, ni tampoc respon a la feina realitzada prèviament als plens de l’Ajuntament en forma de mocions i processos d’escolta als ciutadans i ciutadanes.

La zona on es vol situar la construcció d’aquest nou barri, amb aproximadament 5.000 nous veïns i veïnes, està situada en una zona amb risc d’inundabilitat com demostren diferents informes i en solars contaminats des de fa moltíssims anys donada la gran quantitat d’indústries de diferents tipus que es van situar a la zona anys enrere. Aquest PDU inclou el HUB de les Tres Xemeneies, que oblida totes les propostes que han estat fins ara sobre de la taula, no camina cap al foment del coneixement, desenvolupament sostenible o cap al foment i divulgació de la pau. El PDU no fa una previsió dels equipaments que hi haurà, així com tampoc inclou un Pla Funcional de la zona del HUB.

Com bé apunta la Plataforma per la conservació de les Tres Xemeneies de Sant Adrià, aquesta operació suposa un negoci pels interessos especulatius de Front Marítim, amb la participació d’Endesa i el Banco Santander. Tot apunta que aquest dilluns s’aprovarà la proposta amb els vots del PSC i d’ERC al Ple de Sant Adrià i dimarts al Ple de Badalona: tot i això, la presentació del HUB audiovisual va ser el passat divendres   de la mà del president Pere Aragonès, demostrant una vegada més el menyspreu cap Sant Adrià i cap a la transparència.

La portaveu de Sant Adrià En Comú, Irene Aldabert, ha manifestat “no ens han presentat la documentació necessària en temps i forma, ni als grups de l’oposició ni a la ciutadania de Sant Adrià. Tota la proposta s’ha fet d’esquena a la nostra ciutat i sense cap respecte ni transparència a la ciutadania. El govern de Sant Adrià no té credibilitat com hem pogut veure en els canvis realitzats a última hora, que responen més als interessos de grups polítics de Badalona que de la nostra ciutat. Res a veure amb el conveni signat en 2017 ni a les declaracions de BCIL, declaracions de ciutat i mocions que s’han anat aprovant i a les que el PSC votava favorablement i fins i tot feia bandera. Molt queixar-se públicament del maltractament que patim com a ciutat petita per part de Barcelona i de la Generalitat, però a l’hora de la veritat, en despatxos i a porta tancada, no defensen la sostenibilitat del territori ni escolten la ciutat i es pleguen als interessos especulatius. SAec estarem, com hem fet fins ara,amb un peu al carrer i un a les institucions per denunciar l’especulació i l’oportunisme que han tingut amb l’aprovació d’aquest PDU i per tant, donem suport a la concentració ciutadana convocada en rebuig de l’aprovació provisional del PDU per aquest dilluns 26 a les 19h davant l’Ajuntament ”. 


Sant Adrià En Comú /