Redacció •  Catalunya •  12/01/2022

Sant Adrià no ha realitzat aquest any la recollida d’arbres de Nadal

L’executiu de Sant Adrià no ha previst aquesta recollida d’arbres naturals i han aparegut gran quantitat d’arbres al costat de diferents contenidors.

Sant Adrià no ha realitzat aquest any la recollida d’arbres de Nadal

El govern de Sant Adrià del PSC, una setmana després d’haver aprovat els Pressupostos, no ha gestionat els residus nadalencs com els arbres naturals que diverses famílies adquireixen anualment per decorar les seves llars. Els municipis veïns com Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet han fet la seva feina en matèria de recollida dels arbres per reciclar els arbres com a compostatge de matèria orgànica o per replantar-los.

Aquesta setmana, una vegada acabades les festes nadalenques, als carrers de la ciutat han aparegut diversos d’arbres naturals al costat dels contenidors i en un estat deplorable a causa de la falta d’alternatives com un punt de recollida o una recollida selectiva i especifica al costat dels contenidors.

Diferents ciutadans i ciutadanes han mostrat per xarxes socials la seva preocupació a causa pel reciclatge d’aquests arbres i han demanat explicacions al govern de la ciutat, a més la plataforma Marea Verde Sant Adrià també ha demanat explicacions a l’alcaldessa Filo Cañete a causa del seu silenci en aquesta problemàtica. En aquest sentit Sant Adrià En Comú ha exigit eines al govern, «si l’executiu demana civisme a la seva ciutadania, així com incentivar el reciclatge i la cura de la ciutat, el que ha de fer el govern és donar eines per fer-ho» reclamen des de la formació.

Irene Aldabert, regidora de Sant Adrià En Comú ha manifestat que «L’administració ha d’anar per davant i anticipar escenaris, cada any tenim la mateixa problemàtica i no té sentit que no s’hagi previst una alternativa sostenible a tirar els arbres a les escombraries. És una responsabilitat oferir una alternativa, altres anys Sant Adrià ha establert punts de recollida pels arbres naturals, sembla que anem cap endarrere en comptes d’avançar-nos a problemàtiques que són previsibles».


Sant Adrià En Comú /