Redacció •  Catalunya •  26/03/2024

CGT denuncia Ivemon Ambulancias Egara SL per vulneració del dret de vaga

El Comitè de Vaga a l’empresa Ivemon Ambulànces Egara SL, integrat per la CGT, ha denunciat l’empresa davant Inspecció de Treball per una “greu vulneració del dret a vaga dels treballadors” en què l’empresa està “incomplint absolutament els serveis mínims decretats”.

CGT denuncia Ivemon Ambulancias Egara SL per vulneració del dret de vaga

La CGT considera que “Ivemon Ambulàncies Egara SL està fent un ús abusiu dels serveis mínims com a estratègia per minimitzar els efectes de la convocatòria de vaga”. Un comportament que no només dificulta l’exercici del dret de vaga, sinó que també debilita la posició sindical en les negociacions”.

Fonts sindicals manifesten la seva preocupació davant d’aquesta pràctica, que consideren “contrària als drets laborals i una vulneració del principi de llibertat sindical”. Per aquest motiu la CGT ha decidit actuar i presentar una denúncia formal davant la Inspecció de Treball.

Des del sindicat confien que Inspecció de Treball farà una investigació exhaustiva sobre aquesta qüestió i “prendrà les mesures pertinents”. En cas de confirmar-se les irregularitats, no descarten emprendre per via judicial les accions legals oportunes per defensar els interessos de les persones treballadores.

La CGT va iniciar el 14 de març una vaga indefinida a Ivemon Ambulànces Egara SL, tots els dimarts, tots els dijous i dissabtes en les dues hores d’inici de cada torn, tant al transport sanitari urgent com al no urgent.

Les reivindicacions de la vaga són l’onada d’acomiadaments indiscriminats que viu l’empresa, la manca de personal que implica una sobrecàrrega insostenible i la negligència en el manteniment i renovació dels vehicles, que incrementa els riscos laborals tant per a les persones treballadores com per a les usuàries.


CGT Catalunya /