Redacción •  Catalunya •  26/01/2022

UP, ERC i Bildu demanen una comissió d’investigació sobre els abusos sexuals a l’Església

  • El president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común defensa que “és imprescindible conèixer la veritat, reparar a les víctimes i depurar responsabilitats”.
UP, ERC i Bildu demanen una comissió d’investigació sobre els abusos sexuals a l’Església

Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i EH Bildu han registrat aquest dimecres la sol·licitud d’una comissió d’investigació sobre les agressions sexuals en la infància i l’adolescència per part de membres de l’Església Catòlica. Una iniciativa que “busca conèixer la veritat, reparar a les víctimes, depurar responsabilitats i evitar que aquests fets tornin a repetir-se”, han afirmat els portaveus signants del text.

Jaume Asens, president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común, i Sofía Castañón, portaveu adjunta d’Unidas Podemos al Congrés, han defensat que els abusos per part de membres de l’Església “no només interpel·len a les víctimes sinó a tota la societat” i que, per això, aquesta investigació “no pot quedar dins dels murs de l’Església”.

Tots dos portaveus, acompanyats per Pilar Vallugera (ERC) i Bel Pozueta (Bildu), han assenyalat que aquesta comissió “no només protegirà les properes generacions, sinó que també permetrà fer justícia amb les anteriors”. El mes d’octubre passat, En Comú Podem va intentar sol·licitar la mateixa comissió d’investigació al Parlament de Catalunya, però la petició no va tirar endavant per falta de suport d’altres grups parlamentaris.

“Ens hauria agradat que la Conferència Episcopal d’Espanya, com a França i altres països, se sumés a aquest procés de reparació, que es comportés com una institució pròpia del segle XXI, però s’ha negat sistemàticament a obrir un procés per a conèixer tota la veritat”, ha lamentat Asens. De fet, la pròpia Església catòlica d’Espanya s’ha mostrat “en rebel·lia amb el deure que va marcar el propi Papa Francesc l’any 2019”, un motiu més, segons Asens, “per a obrir portes i finestres”.

Per la seva banda, Castañón ha insistit en la importància d’aquesta investigació en seu parlamentària perquè “per aconseguir veritat, justícia i reparació per a les víctimes que en la seva infantesa van sofrir aquests abusos sexuals és imprescindible una comissió que interpel·li a l’àmbit legislatiu”.


Iglesia Católica /