Redacció •  Catalunya •  25/10/2022

Vilalta: “La força institucional d’Esquerra Republicana la posem al servei del país i de la gent, per la democràcia i la llibertat”

«Ni renunciem a les nostres responsabilitats de Govern, com ha fet Junts, ni fem veure que no existeixen problemes estructurals al nostre país, com fa el PSC”, assegura la portaveu.

Vilalta: “La força institucional d’Esquerra Republicana la posem al servei del país i de la gent, per la democràcia i la llibertat”

“La força institucional d’Esquerra Republicana la posem al servei del país i de la gent, per la democràcia i la llibertat per al país”, ha assegurat la portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta en roda de premsa, fent referència a la trobada interparlamentària d’Esquerra Republicana, que es va celebrar aquest dissabte.

La portaveu ha remarcat que els republicans no renuncien a les seves responsabilitats de Govern en moments de dificultats, com ha fet Junts, ni fan veure «que no existeixen problemes estructurals al nostre país que ens impedeixen avançar, com fa el PSC negant la repressió i no comprometent-se del tot amb la resolució del conflicte polític”.

És per això que, des d’Esquerra Republicana es treballa «amb responsabilitat des de tot arreu on tenim la confiança de la ciutadania”, ha assenyalat Vilalta. Des del Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat, “on es dona resposta a un dia a dia difícil, complex, ple d’incerteses per a moltes famílies i empreses del nostre país”, ha explicat la portaveu.

Unes responsabilitats que els republicans exerceixen allà on tenen presència. Des del Congrés i el Senat, garantint “la defensa dels interessos de Catalunya i fer avançar el país en la desjudicialització i en construir una solució democràtica al conflicte polític que existeix entre Catalunya i l’Estat”, ha afegit Vilalta.

També des de les institucions europees, “on s’aconsegueix teixir el màxim de complicitats internacionals” i des dels Ajuntaments, l’administració més propera a la gent, “aplicant valors republicans i governança republicana”, ha reblat la portaveu republicana.

Farem servir tota la força que ens han donat les urnes, la confiança de la ciutadania per fer avançar el país i fer que les coses passin”, ha afirmat Vilalta, “amb la voluntat de ser els més útils possibles per la ciutadania, per estar al costat de la gent en moments complicats i per resoldre el conflicte polític amb l’estat”, ha defensat la portaveu.

Tot el suport a Enric Pérez

Avui comença el judici contra Enric Pérez, el jove independentista que va fer públic l’intent de ser captat pels serveis secrets de l’Estat per infiltrar-se al Jovent Republicà i Batec i passar informació. El jutgen arran de les mobilitzacions durant la celebració del consell de ministres a Barcelona el 2018.

“Quan es va fer públic, vam denunciar-ho sense matisos i avui hi tornem”, ha assegurat la portaveu. És per això que Esquerra Republicana, juntament amb Jovent Republicà, presenten una proposta de resolució al Parlament per denunciar els fets i exigir a l’Estat que aturi qualsevol activitat d’espionatge, seguiment o infiltració contra organitzacions polítiques, en general, i també juvenils independentistes o de qualsevol signe polític democràtic.

“Volem que obrin les investigacions necessàries i que es depurin les responsabilitats que pertoquin en la línia d’aproximar-se a un estat plenament democràtic que és el que hauria de fer l’estat espanyol de forma insistent”, ha clos Vilalta.


ERC /