Redacción •  Catalunya •  25/05/2024

Asens: “Cal mobilització del vot antifeixista perquè l’Europa solidària i democràtica guanyi a la de l’odi”

  • Els Comuns han arrencat avui la campanya per a les eleccions europees del 9 de juny a Girona amb el candidat Jaume Asens acompanyat dels números dos i tres de la candidatura, Júlia Miralles i Raül Valls.
Asens: “Cal mobilització del vot antifeixista perquè l’Europa solidària i democràtica guanyi a la de l’odi”

Els Comuns han arrencat avui la campanya per les properes eleccions al Parlament Europeu des de Girona. “Per al proper 9 de juny cal una mobilització massiva de la ciutadania perquè l’Europa solidària i democràtica guanyi a l’Europa de la por i de l’odi, de la por i la xenofòbia”, ha arengat el candidat dels Comuns, Jaume Asens. “Son temps de votar en massa per tancar-li la porta d’Europa a una Internacional reaccionària que vol destruir les bases constitutives de la nostra democràcia”, ha continuat Asens.

El candidat ha reivindicat l’Europa de la pau, per evitar que “torni a galopar el fil negre de la intolerància” dels que volen posar “l’últim contra el penúltim, perquè no mirem als de dalt, als lobbies i les grans corporacions que destrueixen el planeta. Ells sí que són una amenaça per a la democràcia”. I és que per a Asens, a l’extrema dreta “li sobren milions de persones”, per això ha reivindicat que l’Europa real és “la gent que es mobilitza per reclamar més drets per als migrants, és Open Arms i són els estudiants tancats als campus de les universitats; ens mereixem una Europa on no sobri ningú”. I és per al candidat, “si algú ha de tenir por aquestes eleccions ha de ser l’1% que li posava la catifa vermella a Milei la setmana passada, la internacional reaccionària que hem de frenar amb els nostres vots”.

La número dos de la candidatura, Júlia Miralles, ha posat en valors dels Comuns per lluitar per una Europa de pau, que defensi una transició ecològica justa i per un futur de justícia social. Miralles ha alertat de l’amenaça d’un gran pacte dels conservadors amb l’extrema dreta: “Avui Von der Leyen ha reconegut que el PP Europeu està disposat a pactar amb l’extrema dreta de Meloni i no ho podem permetre”. Per això, la candidata ha lloat la figura d’Asens: “Contra l’amenaça de l’extrema dreta i la reacció que amenaça els drets socials, la transició ecològica justa i els drets de les dones i el col·lectiu LGTBI tenim al millor candidat per defensar els drets a Europa, Jaume Asens”.

Per la seva banda, el número tres de la llista dels Comuns, Raül Valls, ha fet una intervenció amb una forta càrrega històrica i ideològica: “Ens trobem davant d’una crisi global, ecològica i energètica, de proporcions gegantines, davant la qual les classes dominants no escatimaran esforços per salvar el seu poder i privilegis”. Per això, “davant els senyals d’alarma de la reacció conservadora que ressonen a tot el continent”, l’activista per la memòria democràtica ha apel·lat a reivindicar el fil roig que ens uneix a les esperances en una humanitat alliberada per les que tants d’altres van combatre”. “Som petits, però ens enfilem a espatlles de gegants. La nostra lluita és avui, com ho va ser ahir, la mateixa lluita de tota la humanitat avançada i progressiva”, ha conclòs.


elecciones europeas /