Redacció •  Catalunya •  25/04/2022

Vilalta sobre el Catalangate: “Aquest cas no pot quedar impune, calen dimissions”

La portaveu republicana qualifica de “més que insuficient” la resposta del govern espanyol i avisa que l’escàndol “no es pot resoldre amb una investigació interna sense garanties”.

Vilalta sobre el Catalangate: “Aquest cas no pot quedar impune, calen dimissions”

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha avisat aquest dilluns que l’espionatge massiu del qual ha estat víctima l’independentisme “no pot quedar impune”, i ha reclamat al govern espanyol que “assumeixi totes les responsabilitats”. “Cal que es produeixin dimissions, el més aviat possible”, ha sentenciat.

“El govern de l’Estat no pot fer veure com si no hagués passat res, com si no anés amb ell. A hores d’ara no hi ha ningú que dubti que qui ha darrere dels espionatges hi és l’Estat espanyol, ni tan sols el govern espanyol ho ha desmentit”, ha afirmat. Per això, ha sostingut que aquest cas “no es pot resoldre amb una investigació interna sense garanties”.

Vilalta ha qualificat la resposta donada fins ara per l’executiu espanyol de “més que insuficient” i ha assegurat que “el govern espanyol sap que ha d’actuar, sap que ha d’anar molt més enllà”. “No es poden escudar en la llei de secrets oficials”, ha dit. Ha qualificat el Catalangate d’“escàndol majúscul” i una “vulneració flagrant de drets fonamentals” que “evidencia una mancança enorme de qualitat democràtica”.

 Aquest escàndol majúscul suposa una vulneració de drets fonamentals i evidencia una mancança enorme de qualitat democràtica 

Marta Vilaltasecretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana

La portaveu republicana ha reclamat concrecions sobre quin és l’abast de la investigació que proposa el govern espanyol, i “quines són les garanties perquè pugui ser creïble i transparent”, com i quan es faran públics els resultats, a quanta gent més ha afectat i afecta l’espionatge, qui va ordenar les escoltes i qui ho va permetre, quines garanties es donen de que no tornarà a passar i de que l’espionatge no continua, axil com qui custodia les dados obtingudes i què se’n farà. “No dubtem que el govern espanyol ho sap”, ha sentenciat.

“Ha d’assumir les conseqüències polítiques, com farien la resta de països que es pretenen democràtics”, ha conclòs Vilalta, que ha retret el seu silenci al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.


Pegasus /