Redacció •  Catalunya •  25/01/2023

Cid: “Les propostes del PSC no el situen com a partit de progrés sinó de retrocés”

El portaveu ha instat a Balcells a què insisteixi i reculli les reclamacions dels metges i metgesses de Catalunya per evitar la vaga.

Cid: “Les propostes del PSC no el situen com a partit de progrés sinó de retrocés”

Aquesta tarda, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa fent referència a la setmana de mobilitzacions que tindran lloc arreu de Catalunya, a les quals ha volgut enviar el suport del grup. Cid ha titllat les protestes com la demostració més palpable dels reptes que té ara mateix el Govern de la Generalitat. “Perquè mentre la minoria de Govern i el PSC s’entesten a mantenir bloquejats els pressupostos, a Catalunya els problemes es van acumulant. De fet, la millor resposta que es podria donar a totes les mobilitzacions d’aquesta setmana és l’aprovació dels pressupostos,” ha apuntat.

Així mateix, el diputat i portaveu de salut, ha volgut destacar que l’acord arribat amb els comuns, inclou un augment de 1000M d’euros del pressupost de Sanitat que hauria de servir per millorar les condicions dels metges i les metgesses tal com ho estan demanant. També que el 20% d’aquest pressupost vagi destinat a la primària i així evitar la degradació que estan vivint els nostres CAPs. Així com un fons de 100 milions d’euros amb l’objectiu de garantir que tothom pugui ser atès pel seu metges de capçalera en menys de 5 dies. “En definitiva, un bon acord per a la Sanitat Catalana que, com saben, ens va costar molt d’aconseguir fins al punt de les negociacions es van estar a punt de trencar per culpa que el Govern no es volia moure en Sanitat,” ha apuntat. En aquesta línia, ha reclamat al conseller Balcells que insisteixi i reculli les reclamacions dels metges i metgesses de Catalunya i arribi a un acord abans que es produeixi la vaga de demà. A més ha volgut afegir que el bloqueig dels pressupostos ve d’una desconnexió molt gran amb el carrer i envia un missatge molt clar: “el PSC prioritza un casino i una carretera per davant la sanitat o l’educació pública” i ha afegit que veu amb “estupefacció” com “el partit socialista que abans era un partit de progrés avui és un partit de retrocés.”

D’altra banda, el portaveu ha volgut fer referència a la moció sobre l’alternativa de mobilitat al Vallès, que En Comú Podem portarà en aquest ple. “Una moció que constata que el Quart Cinturó, a banda de ser legalment i pressupostàriament irrealitzable, és un atemptat ecològic que trinxa el territori i que aquests són motius més que suficients per oposar-s’hi i buscar alternatives plausibles,” ha apuntat i ha afegit que a més a més, és una infraestructura que no genera suficient consens i ha recordat que durant molts governs amb responsabilitat socialista, aquesta infraestructura no s’ha executat mai perquè no genera suficients consensos i, per tant, ara “sorprèn” l’única prioritat que ara bloqueja uns pressupostos que són necessari per Catalunya.  
Cid ha afirmat que pels comuns és una evidència que cal apostar menys per infraestructures caducades com el Quart Cinturó, i més per la posada al dia de tota la xarxa ferroviària. I per això en l’acord de pressupostos que s’ha firmat amb el Govern s’ha inclòs una partida per iniciar els treballs per a la connexió dels FGC des de Sabadell fins a Castellar. “El Quart Cinturó no encaixa en l’objectiu contra l’emergència climàtica que els governs de l’Estat i la Generalitat han fet seu, i ha insistit que la solució no és una infraestructura que està pensada als anys 60,” ha assenyalat i ha volgut recuperar les paraules del conseller Fernández el qual va negar la possibilitat que el quart cinturó es fes realitat.


Catalunya en Comú /