Redacció •  Catalunya •  24/06/2022

La CUP denuncia la corrupció estructural de l’Estat espanyol a través de ‘Pomes’

El documental mostra les conclusions de la Comissió Kitchen, on els diputats, Albert Botran i Mireia Vehí, han participat i exposa la corrupció estructural i fundacional del Règim del 78.

La CUP denuncia la corrupció estructural de l’Estat espanyol a través de ‘Pomes’

La CUP presenta ‘Pomes’, un documental sobre la corrupció al Regne d’Espanya que, a través de la feina feta a la comissió Kitchen al Congrés dels Diputats, desgrana la pràctica del finançament il·legal dels partits per mitjà de comissions d’obra pública durant les últimes dècades de la democràcia espanyola. Una trama que també es vincula amb les clavegueres de l’Estat.

Les declaracions de José Manuel Villarejos, Luís Bárcenas, Fernández Díaz i Pérez de los Cobos serveixen de fil conductor d’aquesta peça audiovisual que, amb la feina elaborada durant tres anys a la comissió d’investigació de la trama del PP com a element central, acaba repassant la relació entre el Règim del 78, la corrupció i el finançament il·legal dels partits polítics.

Per fer aquesta panoràmica global, s’ha entrevistat a David Fernàndez, qui va coordinar el treball de “Llums i Taquígrafs” i permet fer un retrat col·lectiu del panorama i les clavegueres de l’Estat espanyol, així com de Maria Sirvent, que va portar el Cas Castor al Parlament de Catalunya interrogant a Florentino Pérez, i de l’actual diputada de la CUP, Montserrat Vinyets, que va ser l’advocada responsable de l’acusació particular de la candidatura anticapitalista en el cas  Catalunya Caixa. També compta amb la participació dels dos diputats per la CUP al Congrés, Mireia Vehí i Albert Botran.


CUP /