Redacción •  Catalunya •  23/11/2021

«Masclisme i permissivitat a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins»

La Secció Sindical de la CGT a Parcs i Jardins convoca el dia 25N: Concentració a les 11:00 hores a la plaça de la Vila de Gràcia + acció sorpresa.

«Masclisme i permissivitat a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins»

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins ha estat històricament una empresa amb majoria de persones treballadores de sexe masculí, on ara mateix hi ha un 80% d’homes d’una plantilla de prop de 1000 persones.

Un article molt recent del Diari Crític fa una dissecció del nostre problema amb evidències esfereïdores. Discriminacions, llenguatge sexista, diferència de tasques, insinuacions sexuals, i tot amb por a denunciar, a ser estigmatitzada o assenyalada. S’han viscut massa situacions d’aquest tipus.

Després del primer cas d’assetjament per raó de sexe sobre dues dones de la mateixa brigada, que després de dos anys d’iniciar un procés de denúncia i tot i tenir una sentència judicial que els hi dona la raó, encara pateixen una situació hostil que les ha tornat a una baixa mèdica.

Les polítiques de protecció de les víctimes a Parcs i Jardins i la gestió dels casos d’assetjament són una vergonya. S’indulta a l’assetjador de les sancions que se li van imposar i se’l promou professionalment amb un ascens de categoria, mentre es desprotegeix a les víctimes, se les criminalitza i se les persegueix. Com també es persegueix, com si es tractés d’una cacera de bruixes,  a les dues delegades que les han acompanyat durant tot el procés.

El president del nostre Institut i regidor d’emergència climàtica per Barcelona en Comú, lluny de provar de frenar aquestes dinàmiques masclistes ha recorregut la sentència judicial per no pagar la compensació a les víctimes i ha protegit l’assetjador.

Per aquesta raó volem demanar la dimissió de l’Eloi Badia per la seva incapacitat de prendre mesures davant d’aquestes situacions, enviant un missatge de perpetuació de la permissivitat d’actituds masclistes i d’assetjament donant vist i plau a tothom per continuar amb actituds vergonyoses vers les dones.


CGT Catalunya /