Redacció •  Catalunya •  23/11/2021

Aina Vidal: “Aquest Govern no acceptarà vetos de la patronal”

La portaveu d’En Comú Podem afirma que millorar la qualitat de l’ocupació és la manera de “frenar als reaccionaris”.

Aina Vidal: “Aquest Govern no acceptarà vetos de la patronal”

La portaveu d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha insistit aquest dilluns que el Govern no acceptarà vetos de la patronal: “No acceptarem vetos per a fer que els contractes temporals deixin de ser els més habituals en aquest país i tampoc per a evitar que hi hagi treballadores d’hotel cobrant tres euros l’hora”. Els salaris, ha dit Vidal, han de pujar i l’estabilitat ha de ser la norma. “Un país digne no es construeix donant l’esquena als treballadors i treballadores, es construeix amb ells, així que tant de bo la patronal sigui responsable i respongui a la demanda de solidaritat.”, ha remarcat.

La portaveu d’En Comú Podem ha recordat que des de fa temps als Estats Units milions de persones estan deixant les seves feines perquè no poden continuar treballant en condicions tan precàries. “Sense garanties, sense condicions i sense sous dignes això és el que passa així que missatge per a navegants: la solució per a evitar aquestes situacions és millorar la qualitat de l’ocupació”, ha advertit Vidal, que ha afegit que aquesta és la manera, precisament, de “frenar als reaccionaris”.

I aquesta funció, ha destacat, és la que han de complir els Pressupostos: “Una aposta decidida per allò que ens ha salvat i protegit durant la crisi sanitària: allò públic, i un dic de contenció contra aquells que només tenen un únic credo polític: l’austeritat”. Vidal ha lamentat que la dreta sigui, en aquest sentit, una paret que no entén a raons: “Els Pressupostos per a l’oposició de dretes no són una oportunitat de millorar el país, sinó de boicotejar-lo. Ho hem vist amb les esmenes i amb el seu afany d’acudir a Europa perquè tombin tots els avanços democràtics”, ha exemplificat.

Finalment, la portaveu d’En Comú Podem s’ha referit a les fotos que situen a Pablo Casado en una missa en honor a Francisco Franco a Granada. “Ens agradaria que això s’aclarís perquè en aquest cas seria alarmant que el líder de l’oposició retés homenatge a un dictador. Ens temem que així hagi estat i això respongui a una pugna dins del PP per veure qui és més extremista: Ayuso o Casado. Estan obsessionats amb ser més de Vox que el mateix Abascal i això no és només una mala notícia per a la dreta d’aquest país; és una mala notícia per a la democràcia espanyola”, ha conclòs.


En Comú Podem /