Redacción •  Catalunya •  22/04/2023

Ada Colau: «El model de ciutat de Barcelona va més enllà de les sigles. El 28M estenc la mà a tots els votants progressistes»

  • La candidata de BComú i alcaldessa mostra a Yolanda Díaz la seva convicció que guanyarà un tercer mandat i sumarà perquè sigui la pròxima presidenta d’Espanya: «Som l’única garantia d’un govern progressista a Barcelona i a l’estat», ha assegurat.
Ada Colau: «El model de ciutat de Barcelona va més enllà de les sigles. El 28M estenc la mà a tots els votants progressistes»

La candidata de Barcelona en Comú i actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha protagonitzat avui el gran acte de precampanya de la formació en un Palau de Congressos ple de gom a gom de gent disposada a fer realitat el lema de l’acte: ‘Guanyem Barcelona’, una picada d’ull als inicis de la formació i una voluntat explícita dels comuns i el seu electorat, molt mobilitzat. I com no podia ser d’altra manera en aquest tret de sortida, Colau ha rebut el suport de la líder de la plataforma Sumar i ministra de Treball i vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz. En la presentació de l’acte han comptat amb l’acompanyament de la número 6 de la candidatura de BComú i diputada al Parlament de Catalunya, Jess González.

En la seva intervenció, Colau ha agraït el suport de Yolanda Díaz coincidint amb una data tan especial com Sant Jordi i ha destacat que Barcelona sempre ha estat «capital cultural i bressol de la literatura», a més d’una ciutat «acollidora i diversa, com bé demostra la Jess González», en un gest de reconeixement a la candidata d’origen colombià, que al seu torn ha fet un reconeixement a la Barcelona orgullosament diversa, antiracista i feminista, i en concret a les dones migrades que han patit la precarietat i han contribuït a construir la ciutat defensant els seus serveis públics.

La candidata de BComú i alcaldessa ha fet un repàs a la transformació que ha viscut Barcelona en aquests 8 anys del seu govern, que segons ha afirmat ha estat capaç de canviar l’agenda de la ciutat fent front a la massificació turística, amb el tancament 3.500 pisos turístics il·legals, a l’especulació, construint més de 4.000 habitatges amb protecció oficial (HPO), i a la contaminació, reduint un 30% l’NO2 des de 2015, com ha posat d’exemples.

«Hem canviat la vida de la gent» ha assegurat Colau, destacant que Barcelona és líder en inversió social com ho demostren les 35.000 beques menjador que ha concedit l’Ajuntament, la creació del Dentista Municipal que compta amb més de 3.000 usuaris), el servei Konsulta’m que atén la salut mental de més de 2.800 persones, principalment joves, o la Unitat Anti-Desnonaments reconeguda per l’ONU i que atura 8 de cada 10 casos de famílies amenaçades per la pèrdua del seu habitatge per part de bancs i grans tenidors.

L’alcaldessa també s’ha referit a la transformació dels barris i els carrers de la ciutat i ha citat com polítiques estrella la pacificació dels entorns escolars amb 217 Protegim Escoles que beneficien 80.000 alumnes, haver sumat 90 hectàrees de verd i obert més de 200 refugis climàtics, haver doblat la inversió en transport públic, a més de rebaixar el preu dels títols de transport i fer possible la unió del tramvia per la Diagonal, o haver fet realitat la transformació de La Meridiana, la Plaça Sóller a Nou Barris, i la Superilla del Poblenou.

En aquest punt, Colau també ha volgut posar en valor el canvi de prioritats que ha suposat el Govern de Coalició progressista a l’estat, del que els comuns en formen part, i en especial la contribució de la ministra de Treball i vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, sobretot per haver donat un salt de les polítiques d’austeritat anteriors a les d’inversió social, per rescatar persones en temps de crisi enlloc de bancs, pels ERTE durant la pandèmia, la Reforma laboral, la pujada del SMI més d’un 40% i de les pensions més d’un 22%, a més de l’Excepció Ibèrica en l’àmbit energètic i ara l’aprovació per fi de la Llei Habitatge, que ha deixat clar que Barcelona serà la primera ciutat en aplicar.

«Reivindico el Govern de coalició progressista que fa polítiques progressistes per canviar cap a un model més just ha dit l’alcaldessa de Barcelona i candidata, fent una crida a consolidar aquesta transformació tant a Barcelona com a l’estat amb governs de majoria progressista que segueixin posant les persones per davant. «Quan nosaltres som al govern, pressionem per fer polítiques d’esquerra», ha afirmat i s’ha adreçat directament a Yolanda Díaz: «Estic convençuda que seràs la pròxima presidenta d’Espanya i Barcelona i Catalunya sumarem per a què així sigui, t’ajudarem a a guanyar i, per això, necessitem guanyar Barcelona. Som l’única garantia d’un govern progressista, a Barcelona i a l’estat”, ha emfatitzat Colau.

«Tothom que és progressista reconeix les polítiques de la Yolanda, tothom que és progressista reconeix el canvi i la transformació de Barcelona. Vull fer una crida a tota aquesta gent progressista, vingui d’on vingui, hagi votat el què hagi votat en altres eleccions: La transformació de Barcelona no va de sigles. Som l’opció per tothom que vulgui consolidar el canvi. Som l’opció per a garantir un govern progressista. El 28M estenc la mà a totes les veïnes i veïns progressistes de BCN», ha conclòs Colau amb actitud guanyadora.

Yolanda Díaz diu a Feijóo y Trias que «s’han acabat les lleis d’austeritat» i crida a donar suport a Colau

En la seva intervenció anterior a Colau que ha aixecat continuats aplaudiments de l’auditori al crit de «presidenta», Yolanda Díaz ha tingut un sentit un record per l’escriptor Manolo Vázquez Montalbán: «Avui estaria aquí donant suport a Ada Colau perquè torni a ser alcaldessa, per una cosa fonamental, perquè coneixia molt bé que la política que canvia la vida de la gent que fa millors les nostres ciutats és la de la vida quotidiana, del bé comú, la política útil». I ha valorat que avui Barcelona és referent internacional per la despesa pública per millorar la vida de la gent. «Això és Barcelona en Comú, és el que ens fa profundament diferents, i estic aquí perquè sou la gran aposta, el gran encert per millorar la vida de la gent», ha assegurat.

Díaz ha lloat que «Ada Colau i BComú han fet coses increïbles perquè Barcelona és la ciutat que més habitatge públic està construint, que s’enfronta als poderosos i per això l’ataquen perquè disputa drets fonamentals», i ha contraposat les polítiques del govern municipal barceloní i del Govern progressista de l’estat i del govern de BComú amb el perill que suposa «el municipalisme del PP, del caciquisime, de la privatització i l’austeritat que segueixen estan a les nostres ciutatats», explicitant que cal barrar el pas a la dreta. Així, ha enviat «un missatge per a Feijoo i per a Trias: s’han acabat les lleis d’austeritat, estem literalment fartes».

Díaz també ha mostrat la seva preocupació i estupor pel que està escoltant en aquesta campanya a Barcelona «en la que hi ha projectes polítics que diuen que el futur de Tarragona passa per obrir el major casino d’Europa o que cal ampliar l’aeroport del Prat, quan va en contra del consens internacional i estem en un canvi d’època de gran magnitud». Per això ha assegurat que en aquestes eleccions «es confronten dos models, un el de Trias, el de la desregularització, dels lobbies, dels que manin uns pocs, per a fer política per a la gent q no viu als barris. I hi ha un altre model, el de l’Ada Colau, no n’hi ha més, el de l’esperança, la il·lusió, escoles infantils, de las biblioteques a tots els barris, dels drets LGTBI, de la defensa de les persones treballadores d’aquesta ciutat».

Arribat a aquest punt, Díaz ha volgut fer una crida a totes les persones treballadores a que defensin el model de Colau «un model agermanat amb el model del govern de coalició progressista de l’estat, directament lligat a les seves fites, de la llei rider, de la llei de famílies, de la pujada del SMI, de la reforma laboral. Aquest és el model que Ada Colau defensa i fa real des de Barcelona des del municipalisme dels drets».

La líder de Sumar ha acabat pronosticant que Bcomú continuarà endavant: «Si vosaltres voleu, Ada Colau seguirà sent alcaldessa».


Barcelona /