Redacción •  Catalunya •  21/11/2021

Els comuns es conjuren per guanyar el 2023

  • Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López revaliden com a coordinadores de Catalunya en Comú.
Els comuns es conjuren per guanyar el 2023

Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López han estat reelegides coordinadores de Catalunya en Comú en la III Assemblea Nacional de l’espai, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. Colau, Albiach i López encapçalen una llista plural amb una àmplia representació territorial i un marcat caràcter municipalista per a l’Executiva Nacional. López, regidora de Castelldefels, ha estat l’encarregada de tancar la trobada i ho ha fet dibuixant els tres reptes que té l’espai per davant: Arrelar, Guanyar i Transformar. una llista plural amb una àmplia representació territorial i un marcat caràcter municipalista per a l’Executiva Nacional

“Arrelar per créixer, per seguir sumant, per retrobar-nos amb tota aquella gent que ens ha votat, però també amb la que no. Reforçant les nostres aliances amb les organitzacions germanes que sou aquí per ser cada dia més i fer gran l’espai del canvi per guanyar”, ha arrencat López. La co-coordinadora ha fet especial al·lusió als representants d’altres organitzacions que han participat durant l’Assemblea, com Podemos, Més per Mallorca, Compromís, Más Madrid o Marea Atlàntica, així com altres organitzacions com CCOO, UGT i entitats socials.

López ha volgut fer valdre les victòries conquerides i ha animat a seguir treballant per consolidar noves solucions que comportin una acció política que marqui un horitzó verd, transformador, progressista i d’enteniment i transformació de l’estat. La co-coordinadora ha constatat que “la necessitat d’institucions fortes i emprenedores que treballin per construir un país menys desigual és una evidència”, i ha afegit que “la transformació verda és el gran salt endavant que ens ha de permetre recuperar sobirania econòmica, crear llocs de treball i ser menys dependents d’antics models de fals desenvolupament”. López ha conclòs posant l’accent en l’horitzó del 2023: “Tenim l’objectiu de créixer i revalidar a les municipals, l’objectiu de guanyar les eleccions generals, l’objectiu de fer avançar Catalunya. Amb les conviccions de sempre i l’impuls d’aquest dia inoblidable, seguim caminant plegades: objectiu 2023”.

La III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú ha comptat amb la participació de més de 700 inscrits i 100 convidats entre organitzacions socials i civils, partits i moviments socials. I a més de marcar els objectius per al 2023 a la ponència política i organitzativa (la versió definitiva es penjarà properament) i renovar els òrgans directius, també s’hi han aprovat sis resolucions. A més, s’hi ha presentat la nova Fundació dels Comuns a càrrec de Joan Subirats i Sara Moreno, un espai que neix amb l’objectiu de “teixir relacions i sinergies dins l’espai per fomentar la reflexió, el debat i impulsar els valors intrínsecs  dels comuns com la justícia social, ecologisme o el municipalisme”. La fundació també pretén impulsar la  creativitat cultural i les expressions artístiques, generar contingut i dinamitzar l’espai amb diverses activitats com per exemple la creació d’una nova revista.


Elecciones 2023 /