Redacción •  Catalunya •  10/10/2021

Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López es marquen l’objectiu de consolidar i fer créixer l’espai dels i les comuns de cara al 2023

  • Les tres coordinadores nacionals de Catalunya en Comú anuncien que es presenten a la reelecció.
Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López es marquen l’objectiu de consolidar i fer créixer l’espai dels i les comuns de cara al 2023

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, i l’exalcaldessa de Castelldefels, Candela López, es presenten a la reelecció com a coordinadores de Catalunya en Comú. Ho han anunciat a través d’un vídeo que han difós a les xarxes en el que expliquen els reptes que té l’espai i els objectius que es marquen. “Després de dues crisis econòmiques, després d’una pandèmia i després d’aquests anys d’anar d’elecció rere elecció, Catalunya en Comú té avui tres reptes per davant: arrelar a tot el país, créixer i retrobar-nos amb tota aquella gent que ens ha votat, però també amb la que no, i, sobretot, seguir transformant desde les institucions però també des del treball de cada militant de l’organització”, detalla Albiach a l’esmentat vídeo.

Colau, Albiach i López volen continuar liderant l’espai dels i les comuns en una etapa que estarà marcada per les cites electorals del 2023: generals i municipals, i també una qüestió de confiança al Parlament de Catalunya. Entre els objectius que es marquen per aquest període hi ha «créixer i revalidar en municipals, guanyar les eleccions generals i fer avançar Catalunya amb un nou govern al servei de la gent», concreta Albiach. «Hem fet molt, però som ambicioses i sabem que ens queda tot per fer», afegeix.

Les coordinadores recorden al vídeo que Catalunya en Comú ja no és només una força nova, sinó una força que treballa des dels governs, municipals i el de l’estat, “per construir una societat més justa i més verda”, en paraules de López. I Colau posa l’Ajuntament de Barcelona com a exemple: “A Barcelona hem fet coses que fa poc temps eren inimaginables: una ciutat al servei dels seus veïns i veïnes que amb tot en contra ha sabut també utilitzar les eines que teníem per fer una energètica pública, un dentista públic o una ciutat a l’alçada dels reptes globals que tenim per davant”. “Ara ens toca no només seguir en aquest camí, sinó aprofundir-hi”, rebla l’alcaldessa de Barcelona.

La renovació de càrrecs s’emmarca en l’Assemblea que celebrarà Catalunya en Comú els propers 20 i 21 de novembre, on també es debatrà i aprovarà una ponència política que fixarà els reptes i objectius de l’espai amb la mirada posada al 2023. La candidatura de Colau, Albiach i López a la coordinació nacional s’oficialitzarà el proper dilluns, 11 d’octubre, dia en que s’obre el període d’inscripció de les candidatures. En les properes setmanes es donarà a conèixer el calendari electoral, i els resultats s’anunciaran a la mateixa Assemblea.


Elecciones 2023 /